Aydin Ilicabasi'nda Evleri Su Basti, Vatandaslar Yardim Istedi

Aydin’in Efeler ilçesinde etkili olan saganak yagis nedeniyle sokaklar göle döndü, Ilicabasi Mahallesi’nde evleri su basti.

Aydin Ilicabasi'nda Evleri Su Basti, Vatandaslar Yardim Istedi
Aydin genelinde etkili olan saganak yagis hayati olumsuz etkiledi. Gün boyunca etkili olan ve zaman zaman siddetini artiran yagmur sonrasinda bazi sokak ve caddelerde su birikintileri olustu. Merkez ilçe Efeler’de bulunan Ilicabasi Mahallesi’nde de sokaklar adeta göle döndü. Yogun su birikimi sebebiyle mazgallardan suyun aktarimi yetersiz kalirken, bazi evleri su basti. Ellerine aldiklari kovalarla, evin içerisinde ve bahçesinde biriken suyu tahliye etmeye çalisan mahalle sakinleri, yetkililerden yardim istedi.

Evini su basan mahalle sakinlerinden Sükrü Can Umurhan, her yil ayni manzarayla karsilastiklarini ifade ederek, “Burasi her sene böyle oluyor. Çok sikayetçiyiz. Her sene sürekli az da olsa çok da olsa yagmur yagdiginda bunu yasiyoruz. Evlerimize su basiyor. Buna bir önlem alinmasini istiyoruz” dedi.

Çocuklari ile birlikte disarda kaldiklarini belirten Abdullah Uyanik ise, "Evimizi tamamen su basti ve esyalarimiz kullanilamaz hale geldi. Çocuklarimla disarda kaldik. Sag olsun komsularimiz simdilik bize evlerini açti ama bu buralarda da fazla kalamayiz. Evimizi eski haline getirebilmek için yardim bekliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA