Gazeteciler Gazze'de Öldürülen Gazeteciler Için Bir Araya Geldi

Ankara Güvenpark’ta 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla Gazze’de Israil’in saldirilari sonucu öldürülen gazeteciler için eylem yapildi. Eyleme yurt içi ve yurt disindan çok sayida gazeteci katildi.

Gazeteciler Gazze'de Öldürülen Gazeteciler Için Bir Araya Geldi
Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari devam ediyor. 7 Ekim’den günümüze gerçeklestirilen saldirilar sonucu on binlerce kadin, çocuk ve yasli hayatini kaybetti. Hayatini kaybedenlerin arasinda ise Gazze’de görevini yapan gazeteciler de var.

Bu çerçevede 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla gazeteciler Güvenpark’ta bir araya geldi. Eylemde Israil’in saldirilari sonucu hayatini kaybeden gazeteciler anildi. Haber kameramanlari ise Israil’i protesto etmek için kameralarini yere birakti.

Grup adina konusan Türkiye-Filistin Parlamento Dostluk Grubu Baskani Hüseyin Tanriverdi, “Ikinci Dünya Savasi’nda 60 milyon insan ölürken, 3 bin 820 gün süren savasta 69 gazeteci öldü. Israil ise 98 günde 112 gazeteciyi öldürdü ve bu sayi her geçen gün artmaya devam ediyor” dedi.

Israil’in gazetecileri susturmak için öldürdügünü ifade eden Tanriverdi, “Askeri ve sivil hedefleri ayrim gözetmeksizin bombalamak ve gazetecileri kasitli olarak hedef almak uluslararasi hukukun tüm normlarina aykiridir. Ancak ne yazik ki Israil görev basindaki gazetecileri hedef alarak pek çok defa suç islemektedir. Bunun yaninda kundaktaki bebekleri katletmekten çekinmeyen Siyonist katillerin gazetecileri katletmeyecegini düsünmek de biraz anlamsizdir” ifadelerini kullandi.

Basin özgürlügünün zor sartlar altinda dahi garanti alinmasi gereken yüksek bir deger olduguna dikkat çeken Tanriverdi, “Basin özgürlügü ülkelerin çikarlarinin ötesindedir, dezenformasyon ve propaganda konusu yapilamaz. Görevleri basinda Israil tarafindan bilerek katledilen gazetecilerle ilgili faili gizleyen, önemsizlestiren haber anlayisini kiniyoruz ve basin özgürlügüne vurulmus bir darbe olarak nitelendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Israil’in gazetecilere yönelik saldirilarini kinadiklarini aktaran Tanriverdi, sunlari kaydetti:

“Görevleri basinda öldürülen gazeteciler ve aile fertlerine Allah’tan rahmet diliyoruz ve ülkemizde 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bugünü Gazze’de öldürülen gazetecilerin aziz hatiralarini onurlandirmak üzere onlara ithafen ‘10 Ocak Çalisirken Öldürülen Gazeteciler Günü’ olarak tanimliyoruz.”

Eylem, ‘Katil Israil’ tezahüratlari ile tamamlandi.
Kaynak: İHA