AGC Baskani Uzun'dan 'Birlesim' Çagrisi

Aydin Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafindan ’10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’ dolayisiyla program düzenlenirken törende konusan AGC Baskani Ferdi Uzun, kentte bulunan diger basin cemiyeti ve derneklerine birlesim çagrisinda bulundu.

AGC Baskani Uzun'dan 'Birlesim' Çagrisi


Aydin Valiligi önündeki programda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Atatürk büstüne çelenk sunuldu. AGC Baskani Ferdi Uzun gazeteciligin dünyanin en zor mesleklerinden biri olduguna dikkat çekerek, “Bugün ekonomik olarak meslegin içerisinde bulundugu sikintili durumlar ve beraberindeki birçok sorunlara ragmen yine de gazeteciler ayakta kalmayi basardi. Biz bir yerlerden talepte bulunmak istiyorsak, önce kendi kapimizin önünü temizlememiz gerekiyor. Bu meslegi etik, ilkeli ve ahlakli bir sekilde yapmamiz gerekiyor. Önce bu dogrultuda ilerleyecegiz ki sonra birtakim taleplerde bulunabilelim. Göreve geldigimiz sürenin 1,5 yilini tamamladik Allah nasip ederse bir bu kadar da görev süremiz var ve sonrasinda görev süremiz sona erecek. Bu süre içerisinde sadece sadece biz yönetim olarak bir seyler yapmaya çalismiyoruz. Bu süreçte sizlerin de bizlere vereceginiz destekler çok önemli. Bizim bir hatamiz, kusurumuz olursa lütfen bize söyleyin. Omuz omuza verirsek bir seyleri basarabiliriz" dedi.



Birlesim çagrisinda bulundu

Kentte bulunan diger basin cemiyeti ve derneklerine de birlesim çagrisi yasan AGC Baskani Uzun, "Arkadaslarimiz her 10 Ocak geldiginde ’neden birtakim organizasyonlari beraber yapmiyoruz?’ diyerek serzeniste bulunuyorlar. Aydin’daki meslek kurulusu Aydin Gazeteciler Cemiyeti’dir. Burasi 34 yillik bir cemiyettir. Gelin hep beraber bu çati altinda birleselim ve masaya yumrugumuzu tek bir sekilde vuralim. Ancak böyle olursak güçlü oluruz. Bu konuyu tekrar bir kez daha gündeme getirmis olayim. Bu vesile ile tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü kutlu olsun" diye konustu.



Baskan Uzun konusmasinin sonunda her zaman yan yana görev yaptiklari emniyet mensuplarina da tesekkür ederek, "Bizimle birlikte sürekli bizim yanimizda olan emniyet personeline de çok tesekkür ediyorum. Onlar da sürekli bizle beraberler. Simdi de alanda bizim güvenligimiz için görev basindalar. Iyi ki varlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA