3 Çocuk Annesi Kadin Is Tecrübesini Girisime Çevirdi

Kayseri’de yasayan 3 çocuk annesi Meliha Ertugrul, fabrikalarda çalistigi 15 yilin sonunda tecrübelerini girisime çevirerek, kendi is yerinin sahibi oldu.

3 Çocuk Annesi Kadin Is Tecrübesini Girisime Çevirdi
3 çocuk annesi Meliha Ertugrul, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 yil boyunca muhasebe, satin alma, dis ticaret ve insan kaynaklari gibi farkli birimlerde çalisti. Aklinda kendi isini kurma fikri gelisen Ertugrul, esi ve çocuklarinin destegi ile yaptigi arastirmalar sonucu koli bandi üretimi yapmaya karar verdi. Kendi öz sermayesi ile üretim tesisini kuran Meliha Ertugrul, yerli makine ve ham madde ile üretime geçti. Ertugrul, hedefinin yurtiçi ve yurtdisina üretim yaparak ekonomiye katki saglamak oldugunu belirterek, ayni zamanda özellikle de kadin personel istihdamina da faydali olmak istedigini söyledi.



Is yerini kurarken en büyük destekçilerinin esi ve çocuklari oldugunu söyleyen Meliha Ertugrul, “Burada koli bandi üretimi yapiyoruz. Ben 15 yillik çalisma hayatimdan sonra kendi isimi kurmaya karar verdim. Çalistigim firmalarda muhasebe, satin alma, dis ticaret, insan kaynaklari gibi birçok departmanda görev yaptim. Bu bilgi ve deneyimlerime dayanarak kendi isletmemi kurma zamanimin geldigine karar verdim. Zaten kendi isletmemi kurmak en büyük hayalimdi. Sürekli arastirmalar içerisindeydim zaten hangi isi yapabilirim diye. Birkaç arkadasimin önerisiyle bu is fikri çikti karsima. Yapabilecegime inandim. Isletmenin kurulus asamasinda gerekli makine ve teçhizatlar konusunda tedarikini sagladik. Ilgili ham maddelerin tedarikini sagladik. Ham madde ve makinelerimiz yerli üretimdir. Burada makine parkurumuzu olusturduk ve üretimimize basladik. Kayseri büyük bir organize sanayi bölgesine sahip bir sehrimiz. Bu bölgede faaliyetini üretim ve paketlemede sürdüren firmalarin ciddi oranda koli bandi kullandiklarini biliyordum. Burada yapmis oldugumuz yerli üretimle hem yurtiçi hem de yurtdisina satis yaparak ülke ekonomimize katki saglamak istiyorum. Üretim kapasitemi de arttirarak istihdam saglamak istiyorum özellikle kadin çalisanlar için. Ben kadinlara seslenmek istiyorum; eger bir hedefleri, hayalleri varsa pesinden gitsinler. Bir kisi ya da kuruma bagli kalmasinlar. Bu süreçte benim en büyük destekçim esim oldu ve olmaya da devam ediyor. Çocuklarim da bana çok büyük destek oldu. Birlik ve beraberlikle bu isin de üstesinden gelinebilecegine inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA