Sarp Sinir Kapisi'nda Yilbasi Yogunlugu

Yilbasi nedeniyle sinir kapilarinda yogunluk artiyor. Artvin’de bulunan Sarp Sinir Kapisi da yilbasini Gürcistan’da geçirmek isteyenler ile doldu.

Sarp Sinir Kapisi'nda Yilbasi Yogunlugu
Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açilan en önemli kara hudut kapilarindan Gürcistan sinirindaki Sarp Sinir Kapisi’nda yilbasi tatili yogunlugu yasandi. Türkiye’nin çesitli illerinden gelerek yilbasini yurt disinda geçirmek isteyen vatandaslar pasaport ve vizeye ihtiyaç duyulmadan gezilebilen Gürcistan’a gitmek için, Sarp Sinir Kapisi’nda yogunluga neden oldu. Sinirdan Cuma, Cumartesi ve Pazar günü Sarp Sinir Kapisi’ni kullanarak Gürcistan’a 67 bin 350 yaya, 6 bin 980 araç geçis yapti. Vatandaslarin huzuru ve güvenligi için sinir bölgesinde görev yapan Trafik Polisi ve Jandarma ekipleri sikin denetimler yaparak kurallara uymayan sürücülere cezai islem uyguladi.

Sali günü mesainin baslayacak olmasi nedeniyle geri dönüs yoluna geçen vatandaslar Gürcistan’dan Türkiye’ye girmek için uzun yaya kuyruklari olusturdu. Yilbasini Gürcistan’da eglenerek geçirmek isteyen Kübra Yilmaz, yogunluk oldugunu ifade ederek herkesin yeni yilini tebrik etti. Yaklasik 5 saat siniri geçmek için bekleyen Ramazan Yazici ise “30 yildir buradayim böyle bir kalabalik görmedim. Yilbasindan dolayi bir izdiham var. Bizde gitmekten vazgeçtik. Geri döndük. Gelen arkadaslar da geriye dönüyor” dedi.

Hopa’da yasayan Tugrul Makar da saatlerce beklemeyi göze alamayinca esiyle birlikte geri dönmeye karar verdikleri ifade ederek, “Uzun yillardir burada yasiyoruz. Hiç bir zaman böyle bir sirayla karsilasmadik simdiye kadar. Ilk kez bu kadar sira vardi. Biz de geri dönüp muhtemelen köye gider yeni yili orda karsilariz” diye konustu.

Kaynak: İHA