Tarsus Gençlik Kampi Yenisehirli Çocuklari Agirladi

İçel Büyüksehir Belediyesi, Yenisehir ilçesine bagli Bahçelievler Mahallesi’nde yasayan çocuklari, Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligina bagli Tarsus Gençlik Kampinda agirladi.

Tarsus Gençlik Kampi Yenisehirli Çocuklari Agirladi
Ailelerin de katildigi etkinlikte önce doga yürüyüsü ile etrafi kesfeden çocuklar, survivor parkurunda kiyasiya mücadele etti. Oyun alaninda gün boyu gönüllerince eglenen çocuklar, zorlu parkurda kendi sinirlarini kesfederek, yeni deneyimler yasamanin tadini çikardi.

“Çocuklarimiza kendilerini asmayi ögretiyoruz”

Tarsus’ta bulunan gençlik kampinin, bölgenin en büyük oyun parkuru oldugunu ve çocuklarin burada eglenceli zaman geçirmesinin yani sira, kendi yeteneklerini de sinayabildiklerini söyleyen Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Serife Hasoglu Dokucu, “Çocuklarimizin özgüvenli, kendini ifade edebilen, tok konusabilen ve geleceklerini tayin edebilen birer birey olabilmeleri için gayret gösteriyoruz. Ilk adimi burada atsinlar istiyoruz. Kendilerini asmayi ögretiyor ve iyi de yapiyoruz” dedi.

Tarsus Gençlik Kampinda, Bahçelievler Mahallesi’nde yasayan çocuklari agirladiklarini kaydeden Dokucu, “Kampimiza çocuklarimizi randevu ile aliyoruz. Mahalle muhtarlari, ögretmenler, dernekler veya gruplar halinde, çocuklarimizi ve ebeveynlerini burada agirliyoruz. Onlara randevu veriyor ve ulasimlarini sagliyoruz” diye konustu.

Hem ögretmenlerin hem de görevli personelin tamaminin çocuklarla yakindan ilgilendigini belirten Dokucu, çocuklarin gençlik kampinda güzel zaman geçirip sosyallesmelerinin yani sira, oyunlarla da yeteneklerini sinadiklarini ve neleri yapip yapamadiklarini gördüklerini vurguladi.

“Oyun alanimizin kalitesini artirarak daha profesyonel hale getirdik”

Kampta oyun çesitlerini ve kalitesini artirarak, daha profesyonel ve daha renkli olmasini sagladiklarini kaydeden Dokucu, gençlik kampinin çocuklarin Tarsus’ta erisebilecegi en güzel oyun alani olduguna dikkat çekerek, “Simdiki çocuklarin en büyük problemi bilgisayar basinda eve kapanmak. Sokaktaki tehlikelerden dolayi anneleri de çocuklarini sokaga birakmiyor. Dolayisiyla çocuklar, sokak oyunlarindan uzak kalinca gelisimlerinde de oyunsal anlamda eksiklikler oluyor. Biz kreslerimizde Tarsus Gençlik Kampinda ve çocuklarla dogrudan bir arada oldugumuz diger tüm birimlerimizde de bunu gidermeye dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Oyun alanina çocuguyla birlikte gelen Birgül Alkan, “Baskanimiz Vahap Seçer’den ögrenene kadar daha önce buradan haberimiz yoktu. Ilk kez geldik. Çocuklarimizin eglenebilecegi çok güzel ve ideal bir yer olmus” seklinde konustu.

Oyun parkurunu begenen çocuklardan Azra Erel ise “Burasi çok güzel. Bazi aletlerden önceleri biraz korkuyordum ama basardim” dedi.

Kaynak: İHA