Sürülerin Tozlu Yolculugu Görsel Sölen Sunuyor

Bitlis’in Tatvan ilçesine bagli Kiyidüzü köyündeki koyun sürülerinin tozlu vadiden yaptiklari yolculuk görsel sölen sunarken, fotografçilardan da yogun ilgi görüyor.

Sürülerin Tozlu Yolculugu Görsel Sölen Sunuyor
Tatvan ilçesine bagli Kiyidüzü köyünde her gün binlerce koyunu süt sagimi için köye getiren çobanlar, süt sagimindan sonra gün batimina dogru sönmüs bir volkanik dag olan Nemrut Dagi eteklerine dogru tozlu yolculuga basliyor. Çobanlar ve koyun sürülerinin tozlu yolculugu fotografçilardan yogun ilgi görüyor. Koyun sürülerinin çikardigi tozlarin gün batimi ile birlikte fotograflamak isteyen fotografçilar köye akin ediyor. Bitlis ve çevre illerin yani sira Türkiye’nin dört bir yanindan gelen fotografçilar, koyun sürülerinin tozlu vadide ortaya çikardigi görüntüleri arsivlerine katiyor.

Istanbul’dan gelerek sürülerin tozlu yolculugunu fotograflayan fotograf sanatçisi Fatma Çinar, “Tatvan’in Kiyidüzü köyüne bu tozlu yolculugu görmek için geldim. Tozlu yolculugu video ve fotograflarda görüyordum. Bende kendime fotograf arsivi yapmak için Istanbul’dan kalkip buralara geldim. Gerçekten güzel bir yolculuk. Herkese tavsiye ediyorum, gelip görmenizi istiyorum” dedi.

Van’dan gelen fotograf sanatçisi Mehmet Sah Deniz ise “Van’dan geliyorum. Doga fotografçisiyim, hobi gayesiyle fotograf çekiyorum. Bugünde Kiyidüzü köyüne sürülerin Nemrut Dagi’na olan efsanevi yolculugunu çekmek için geldik. Her sene geliyorduk, bu sene tekrar geldik. Güzel kareler yakaladik. Burada gün batimina karsi olusan kizil atmosferde çok güzel fotograflar çikiyor. Iyi fotograflar arsivlemek için bu senede geldik. Güzel fotograflar çektik” diye konustu.

Kaynak: İHA