Sokak Köpeklerini Besledigi Için Komsusunun Silahli Saldirisina Ugradi

Ankara’da bir kisi, sokak köpeklerini besledigi için komsusu tarafindan tüfekle saldiriya ugrayarak, basindan yaralandi.

Sokak Köpeklerini Besledigi Için Komsusunun Silahli Saldirisina Ugradi
Olay, Mamak ilçesinde meydana geldi. Iddialara göre Orhan D. (63), komsusu Zeki Çiçek’le (63) sokak köpeklerini besledigi için tartisti. Tartismanin alevlenmesi ile Orhan D., Çiçek’i av tüfegiyle vurdu. Basina isabet eden saçmalar sebebiyle yaralanan Çiçek, hastanedeki tedavisinin ardindan taburcu oldu.

“Köpeklerini de al bu mahalleden git dedi”

Yasadigi saldiri ile ilgili konusan Zeki Çiçek, “15 gün önce köpeklerim vuruldu. Iki köpegim öldü, bir tanesi yarali ve üç köpegim kayip. Bununla ilgili savciliga suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusunda bulunduktan sonra dün köpeklere bakarken saldirgan bana bagirarak küfür etti. ‘Köpeklerini de al bu mahalleden git’ dedi.

Sonra bir ses geldi, kafama bakinca kan oldugunu gördüm. Ardindan polis ekipleri geldi. Kafama bakinca bu saçma mermi dedi.

Hemen en yakin hastaneye gittik. Iki saat hastanede kaldim. Rapor aldik, mermi alindi, dosyaya konuldu. Can güvenligim yok benim, sikayetçiyim” ifadelerini kullandi.

“Azmettirici sosyal medya hesaplari hakkinda da sorusturma açilmasi gerektigini düsünüyoruz”

Süreç boyunca Zeki Çiçek’e destek olan Hayvanlarin Yasam Haklari Konfederasyonu Ikinci Baskani Haydar Özkan, “Amcamiz bizi aradiginda hastaneye gittik. Komsusu tarafindan basindan vuruldugunu iddia etti. Doktoruyla görüstügümüzde basinda saçma tanesi oldugu söylendi. Olay komsusuyla arasinda hayvanlari beslememesi, bakmamasi için çikan tartismada komsusunun kendini tüfekle vurdugunu söylemisti. Inceledigimizde özellikle sosyal medyada silahlanma çagrisi yapanlar, hayvanlara ve hayvanseverlere karsi halki kin ve nefrete tesvik edenlerin azmettirmesi sonucu amcamiz, esi ve sahipsiz sokak hayvanlarini vurabilecek kadar ciddi bir duruma vardi. Yalnizca amcamiza ates açan sahis degil, azmettirici sosyal medya hesaplari hakkinda da sorusturma açilmasi gerektigini düsünüyoruz” dedi.

Olayla ilgili sorusturmanin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA