Mehmet Kaan'in Hayalini Inegöl Zabitasi Gerçeklestirdi

Ilik kanserine yakalanan ve yapilan ilik nakli sonrasi sagligina kavusan 9 yasindaki Mehmet Kaan Yanik’in zabita olma hayalini Inegöl Belediyesi gerçeklestirdi. Üzerine zabita kiyafetini giyip eline telsizi alan Mehmet Kaan, çarsiyi denetime çikti. Bir günlügüne Inegöl Belediyesi’nin Zabita Müdürü olan küçük çocuk, unutulmaz bir gün yasadi.

Mehmet Kaan'in Hayalini Inegöl Zabitasi Gerçeklestirdi
Inegöl’de ikamet eden Yanik ailesinin 2 oglundan biri olan Mehmet Kaan, 6 yasinda ilik kanseri hastaligina yakalandi. 3 yil boyunca zorlu bir tedavi sürecinden geçen küçük çocuk, bu yil yapilan ilik nakli sonrasi sagligina kavustu. Mehmet Kaan’in en büyük hayali ise üniforma giyip zabita olmakti. Ailesi, küçük çocugun bu hayalini de gerçeklestirmek için Inegöl Belediyesi’ne basvurdu. Inegöl Belediyesi Zabita Müdürlügü, Baskan Alper Taban’in talimati üzerine Mehmet Kaan’a güzel bir sürpriz hazirladi.

1-7 Eylül tarihleri arasinda kutlanan Zabita Haftasinda, Mehmet Kaan bir günlügüne Inegöl Belediyesi Zabita Müdürü oldu. Belediyeye davet edilen Mehmet Kaan ve ailesini Baskan Alper Taban makaminda agirladi. Burada telsizden yaptigi anonsla zabita personelinin haftasini kutlayan Mehmet Kaan’a daha sonra Belediye Baskani Alper Taban tarafindan zabita kiyafeti hediye edildi.

Ziyaretin ardindan Inegöl Belediyesi Zabita Müdürü Bilal Aktürk’ten müdürlük makamini devralan Mehmet Kaan, zaman kaybetmeden sahaya inerek ekiplerle birlikte denetimler gerçeklestirdi. Çarsi bölgesinde isyerlerini gezip kontroller yapan Mehmet Kaan, gün boyu yaya ve araçli ekiplerle vazifesini sürdürdü.

“Bir nebze olsun mutlu edebildiysek ne mutlu”

Mehmet Kaan’a yapilan sürprizle ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Alper Taban, “Bugün Mehmet Kaan evladimizi belediyemizde agirladik. 1-7 Eylül Zabita Haftasi ve ailesinin de bu hafta özelinde bize bir önerisi oldu. Mehmet Kaan 9 yasinda, Inegöl’de yasiyor. Kendisi ilik kanseri ayni zamanda ve zabita olmak gibi de bir hayali var. Sokakta zabita gördügünde çok heyecanlandigini ailesi ifade ediyor. Buradan hareketle de Zabita Müdürümüz ve arkadaslarimiz bir hazirlik içerisine giriyorlar, ona birtakim sürprizler yapmak istiyorlar. Bugün biz de kendisini burada agirladik. Telsizden zabita ekiplerinin haftasini kutladi. Bizler de zabita kiyafeti hediye ettik kendisine. Evladimiza Cenabi Allah’tan sifalar diliyorum öncelikle. Bir nebze olsun mutlu edebildiysek ne mutlu bize” dedi.

“Üniforma hayalini gerçeklestirmek istedik”

Inegöl Belediyesi Zabita Müdürü Bilal Aktürk ise “Mehmet Kaan’in ailesi bizlere ulasti. Kendisinin ilik kanseri oldugunu ve zabitalikla ilgili de bir hayalinin oldugu, ilgisinin oldugunu ifade ettiler. Biz de derhal kendisiyle iletisime geçerek görüstük. Belediye Baskanimiz da Mehmet Kaan’in hayalini gerçeklestirelim dedi.

Ona bir zabita kiyafeti hediye ettik. Bugün önce Baskanimizi ziyaret ettik ardindan sahaya indik. Bugün belediyemizin Zabita Müdürü Mehmet Kaan. Birlikte denetimler yaptik, araçtan anonslar yaptik, telsizlerle personele talimatlar verdik. Çok mutlu oldugunu gördük. Onun mutlulugu bizlere de mutluluk verdi. Insallah hayallerini gerçeklestirmesini temenni ediyorum” diye konustu.

Küçük zabitadan temizlik uyarisi

Küçük zabita Mehmet Kaan Yanik da “Ben zabita olmak istiyordum. Bugün bana sürpriz yapildi. Çok mutlu oldum. Zabita kiyafetiyle ruhsatlara baktik, denetim yaptik. Buradan yerlere çöp atanlari da uyarmak, yasak oldugunu hatirlatmak istiyorum. Lütfen çevreyi kirletmeyelim. Çöpleri çöpe atalim” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA