MASKO'da Selin Yaralari Sariliyor

Istanbul Istanbul’da yasanan sel felaketinden etkilenen MASKO Mobilyacilar Sitesi’nde yaralar sariliyor. Milyonluk zararin yasandigi sitede son durum drone ile görüntülendi.

MASKO'da Selin Yaralari Sariliyor
Istanbul’da etkili olan saganak yagis ve sel felaketinde sular altinda kalan MASKO Mobilyacilar Sitesi’nde yaralar sariliyor. Kullanilmaz hale gelen mobilyalar is makineleri yardimiyla kamyonlara yüklenip atildi. Bazi is yerleri tamamen bosaltilirken bazilarinda ise ekiplerin temizlik çalismasi devam ediyor. Öte yandan 3. gününde de çalismalarin devam etmesi sebebiyle selden etkilenen is yerlerine elektrik verilmedi.

“Varimizi yogumuzu satip burayi açtik”

Is yerini 3 ay önce açtigini dile getiren Abdulkadir Uçar “Burasi agzina kadar lüks mobilya dolu olan bir magazaydi. Sel felaketinden dolayi bütün mobilyalarimizi çöpe attik. 10 milyon TL maddi hasarimiz var. Belediye ve ticaret bakanligi geldi raporlari tuttuk. Onlardan yardim bekliyoruz. Burayi 3 ay önce açtik. Varimizi yogumuzu satip burayi açtik. Destek bekliyoruz. Tek basimiza bu yükün altindan kalkamayiz. Elektrikler yok zaten. Olsa da açtirmayiz. Kaçak var mi yok mu bilmiyoruz. Is yerlerinde hala sular var” dedi.



“Her seyi çöpe attik”

Selden is yeri etkilenen Çetin Karakaya “Gece 10 civari arkadaslar su baskini var diye aradilar. Su baskini deyince böyle bir sey aklimiza gelmedi. Geldigimizde arabalar suyun içinde yüzüyor ve is yerlerine girmisti. Insanlar araçlarin içinden kurtulamaya çalisiyordu. Is yeri 1.70 metre seviyesinde suyla doluydu. Mobilya kisminda 2 milyonun üzerinde hasar var. Her seyi çöpe attik. Simdi dekorasyon kismina geçtik. Duvarlardaki alçi panlar su çektigi için attik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA