Agri'da Çocuklar Kitap Okuma Günü'nü Kutladi

Agri’da “8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü” kutlamalari renkli görüntülere sahne oldu.

Agri'da Çocuklar Kitap Okuma Günü'nü Kutladi
Agri Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Müftülügü, Kizilay ve UDER Dernegi tarafindan ortaklasa düzenlenen etkinlikte, çocuklar açik havada kitap okudu, kütüphane gezdi ve eglenceli vakit geçirdi.

UNESCO tarafindan 1965 yilinda ilan edilen 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü, dünyadaki okuma yazma oranlarini artirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla kutlaniyor. Bu kapsamda Agri’da da çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi kütüphanesinin bahçesinde kurulan kitap okuma alaninda, çocuklar kurum müdürleriyle birlikte kitap okudu. Çocuklara kitap hediye edildi ve kitap okumanin önemi anlatildi.

Etkinlikte konusan Kizilay Agri Sube Baskani Orhan Tatli, “Bugün burada çocuklarimizla birlikte kitap okuyarak onlara hem örnek olmak hem de kitap sevgisi asilamak istedik. Kitap okumak kisisel ve ruhsal gelisim için çok önemli. Biz de Kizilay olarak bu anlamli günde çocuklarimizin yaninda olmaktan mutluluk duyduk. Katki saglayan herkese tesekkür ederim” dedi.

Etkinligin sonunda çocuklar kütüphaneyi gezerek sayisiz kitap hazinesini kesfetti. Kizilay ve UDER Dernegi gönüllüleriyle oyunlar oynayan çocuklar doyasiya eglendi. Çocuklara çesitli ikramlar yapildi. Etkinlik renkli görüntülerle sona erdi.
Kaynak: İHA