Uzmanindan Velilere Beslenme Çantasi Için Önemli Tavsiye

Bingöl’de Toplum Sagligi Merkezinde görevli doktor Muammer Musaoglu, velilere beslenme çantasinda olmasi gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu.

Uzmanindan Velilere Beslenme Çantasi Için Önemli Tavsiye
Ülke genelinde birinci siniflar için ders zili çalarken, diger ögrenciler için ise egitimin baslamasina sayili günler kaldi. Bingöl’de de Toplum Sagligi Merkezinde görevli doktor Muammer Musaoglu, velilere beslenme çantasinda olmasi gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu. Içinde katki maddesi olan ve sagliksiz besinlerden uzak durulmasi gerektiginin altini çizen Dr. Musaoglu, evde dengeli bir beslenme çantasinin hazirlanmasinin önemli oldugunu vurguladi. Dr. Musaoglu, ’’Malum uzun bir yaz tatili geride kaldi, egitim-ögretim yili da tekrar basliyor. Hem ögrencilerin hem de ailelerin bu konuda heyecanlari var. Bu okul döneminde dikkat edilmesi gereken konulardan biri de beslenme. Çocuklarin evin uzaginda günün bir bölümünü geçirecekler. Sagliksiz ve kakti ürünleri içeren besinleri tüketmemelerini öneriyoruz. Çocuklarin beslenmesinde en saglikli olan evde hazirlanmis bir beslenme çantasi daha iyi olacaktir’’ dedi.



’’Süt ürünü, tahil ürünü, bir meyve seklinde hazirlanmasi çok daha saglikli olur’’

Ana ve ara ögünler için beslenme çantasinda olmasi gerekenleri aktaran Dr. Musaoglu, “Beslenme çantasi hazirlarken de dikkat etmemiz gereken durumlar var. Öncelikle çocugun tasiyabilecegi bir beslenme çantasi olmali. Keskin kokulu yiyecekler tercih edilememelidir. Örnegin, yumurtayi sabah evden çikmadan yemek daha dogru olur. Onun disinda dökülme riski tasiyan besinler de çantaya konulmamali. Çocugun besin ihtiyacini dengeli bir sekilde karsilayacak besinler tercih edilmelidir. Peynirli, ton balikli bir sandviç yanina da ayran veya elma seklinde olabilir. Süt ürünü, tahil ürünü bir meyve seklinde hazirlanmasi çok daha saglikli olur. Peynirli dere otlu makarna, yanina yogurt ve armut olabilir. Yada ev yapimi patatesli, sebzeli bir börek olabilir. Ara ögün olarak da mesela, bir dilim tam tahil ekmek üzerine fistik ezmesi sürülerek yanina bir muz ve süt ile ara ögün hazirlanabilir. Kuru meyveli bir kek, süt, taze sikilmis meyve suyu olabilir. Bu sekilde çocuk hem besinleri dengeli bir sekilde almis olacak hem de okul basarisini bu sekilde bir beslenme arttirmis olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA