Sultangazi'de Otoparki Su Basti Açiklamasi Araçlar Kullanilmaz Hale Geldi

Sultangazi’de 2 bloktan olusan sitenin otoparki, siddetli yagis nedeniyle su altinda kaldi. Yagmur suyunun neredeyse tavana kadar yükseldigi otoparktaki 5 otomobil kullanilamaz hale geldi.

Sultangazi'de Otoparki Su Basti Açiklamasi Araçlar Kullanilmaz Hale Geldi
Istanbul’un özellikle Basaksehir, Arnavutköy ve Sultangazi ilçelerinde etkili olan siddetli yagisin sele neden olurken, bir çok ev, isyeri ve otoparki su altinda kalmisti. Siddetli yagisin etkisiyle Sultangazi Habibler Mahallesi’ndeki 2 bloktan olusan bir sitenin otoparkini da su basti. Yagmur suyu neredeyse otoparkin tavanina kadar yükselirken, içerde bulanan araçlar da suyla doldu. Otoparktaki 5 araç büyük çapta zarar görerek kullanilamaz hale geldi. Gece saatlerinde bölgeye gelen Sultangazi Belediyesi ekipleri suyu tahliye etmek için çalisma baslatti.

Araç sahiplerinden Sergen Kendigelen, "Beklenmedik bir anda gerçeklesti. Böyle siddetli yagmur oldugunu sonradan fark ettik. Su anda çok magduruz. Yetkililerden yardim bekliyoruz. Su tahliye ediliyor fakat arabalarimizin hepsi sel içinde kaldi. Ben dahil 4 komsumun daha araci bu sekilde’’ dedi.

Kaynak: İHA