Sinop'ta KYK Yurdu Yeni Döneme Hazirlaniyor

Bir süredir depremzede aileleri misafir eden Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sinop Mahmud Kefevi Yurdu, ögrencilere hazirlaniyor.

Sinop'ta KYK Yurdu Yeni Döneme Hazirlaniyor
6 Subat 2023 tarihinde yasanan depremden sonra üniversiteler yaz ayina kadar tatile girmis, uzaktan egitime geçilmisti. Türkiye’nin birçok ilinden gelen depremzedeler yeni evlerine geçene kadar KYK yurtlarini kullandi. Depremin yaralari sarilmaya devam ederken memleketlerine dönen depremzedeler KYK yurtlarindan ayrildilar. Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 29 Agustos tarihinde baslatilan yurt basvurulari sonrasi KYK yurtlari yeni döneme hazirlanmaya basladi.

Yurtlarda odalarin duvarlari yeniden boyaniyor, koridorlar ve odalar temizleniyor, yatak ve nevresimler yikanip ögrencilere hazir hale getiriliyor.

Yapilan hazirliklarla ilgili bilgi veren Sinop KYK Mahmud Kefevi Ögrenci Yurdu Müdürü Ali Kolomoç, "Sinop Üniversitesini kazanan tüm ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizde yasanan 6 Subat depreminden dolayi bir önceki dönem egitim ögretime ara verilmisti ve depremden etkilenen vatandaslarimizin barinma ihtiyaçlari için ögrencilerimiz yurtlari bosaltmisti. Ögrencilerimizden hem erken hem de hüzünlü bir ayrilis yasadik. Simdi yeni dönemde tekrardan kavusmanin heyecani ve mutlulugu içindeyiz. Ögrencilerimize kavusmanin arifesinde yurdumuzda oda ve koridorlarin boyanmasi, yatak ve nevresimlerin yikanmasi ve oda temizlikleri bütün hiziyla devam ediyor. Ihtiyaç duyulan tüm bakim onarim yapiliyor" dedi.

Kaynak: İHA