SEDAS'tan Bolu'da 182 Milyon TL Yatirim Çalismasi

SEDAS, Bolu’da yil sonuna kadar tamamlanmasi planlanan yatirim ve bakim çalismalarina devam ediyor. SEDAS Yönetim Kurulu ve Icra Baskani Dr. Necmi Odyakmaz, 182 milyon TL kaynak ayrilan bölgedeki yatirimlarin artarak sürecegini kaydetti.

SEDAS'tan Bolu'da 182 Milyon TL Yatirim Çalismasi
20 bin kilometrekarelik alandaki 3,8 milyon nüfusa hizmet veren Sakarya Elektrik Dagitim A.S. (SEDAS), Bolu’daki yatirim çalismalarina hiz veriyor. Kentteki ihtiyaçlara göre hazirlanan programda bu yilin sonuna kadar kapasite artirimi, sebeke yenileme ve ana hatlarda devam eden yeralti çalismalarinin tamamlanmasi planlaniyor. Toplamda 182 milyon TL kaynak ayrilan bölgede yatirimin artarak sürmesi hedefleniyor.

SEDAS Yönetim Kurulu ve Icra Baskani Dr. Necmi Odyakmaz, Bolu’daki yatirim çalismalarini degerlendirdi. Yatirim projesinin kentteki ihtiyaçlara göre hazirlandigini kaydeden Odyakmaz, "Kaliteli hizmet ve kesintisiz enerjiyi hedefleyerek, Bolu’nun en güncel ihtiyaçlarini arastirarak müsterilerin beklentilerini karsilayacak yatirim planimiza ara vermeden tüm gücümüzle devam ediyoruz. 182 milyon TL kaynak ayirdigimiz bölgenin tüm ilçelerinde ayni anda kapsamli bir çalisma yürütüyoruz. Yatirimlarimizi günden güne artirarak Bolu’ya verdigimiz hizmetleri sürdürecegiz" dedi.

Is sagligi ve güvenligi tedbirlerini önceliklendiren SEDAS saha ekipleri, Bolu genelinde yürüttügü kapsamli çalismalarla 490 kilometreyi askin kablo-iletken çekimi ve 3 bin 500 direk montajini gerçeklestirdi. Yil sonuna kadar köyler de dahil olmak üzere ilave 12 beton kösk tipi trafo ve yaklasik 52 direk tipi trafo tesisinin devreye alinmasi saglanacak. 7/24 görev basinda olan ekipler, kentin tümünde sebeke yenileme, yeni alternatif sebeke tesisi, kapasite artisi ve hatlarda güvenlik mesafesi düzenlemesi gibi çalismalara devam ediyor.

Elektrik hizmetinde sürekliligi saglamayi ve kentte artan enerji talebini karsilamayi hedefleyen çalismalarin enerjili hatta yapilabilmesinin mümkün olmamasi nedeniyle planli kesintilere basvuruluyor. Müsterilerin elektrik ihtiyacini karsilamak adina zorunluluk tasiyan planli kesintilerde, can ve mal güvenligini koruyabilmek için hatlardaki enerji devre disi birakilarak önceden belirtilen süre çerçevesinde planli elektrik kesintisi gerçeklestiriliyor. Bu sayede, yatirim ve bakim islemlerinin emniyetli biçimde yapilabilirken, sebekelerde de teknik sürdürülebilirlik saglaniyor.

Teknik ve dis etmenlerden kaynakli kesintilerin önüne geçebilmek için yapilan çalismalarda planli kesinti yapilacak bölgelerin isimleri, 48 saat önceden SEDAS web sitesinden duyuruluyor. Ayrica, müsteriler sistemde kayitli bulunan telefon numaralarina SMS gönderilerek bilgilendiriliyor.
Kaynak: İHA