Kaymakam Hakan Alkan Açiklamasi 'Fuara 80 Bin Ziyaretçi Bekliyoruz'

Kütahya’nin Gediz ilçesinde bu sene ilk kez düzenlenen Tarim ve Hayvancilik Fuarina 80 bin ziyaretçi beklenildigi bildirildi.

Kaymakam Hakan Alkan Açiklamasi 'Fuara 80 Bin Ziyaretçi Bekliyoruz'
Gediz Tarim ve Hayvancilik Fuarinin açilmasinin ardindan fuar alaninda stantlar vatandaslarin akinina ugruyor. Özellikle yerli üretim yapan firmalar ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarini belirtiyorlar.

Bu çerçevede fuara bütün vatandaslari davet eden Gediz Kaymakami Hakan Alkan, bu sene ilki düzenlenen Gediz Tarim ve Hayvancilik Fuarinin çiftçiler açisindan tarimsal araç ve gereçleri yerinde görerek, tarimda kullanilabilmesi adina büyük önem tasidigini belirtti.

Tarim ve Hayvancilik sektörü insanligin varolusundan beri süregelen, insanlik açisindan son derece önemli yasamin sürdürülmesi bakimindan zorunlu bir sektör oldugunu ifade eden Alkan, “Birincisini gerçeklestirdigimiz Tarim ve Hayvancilik Fuarina 80 binden fazla ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Tarim ve hayvanciligin önemine deginen Alkan, “Ülke nüfusunun beslenmesini saglamasi, milli gelire ve istihdama katki saglamasi, sanayi sektörünün hammadde ihtiyacini karsilamasi, ihracata dogrudan ve dolayli katkida bulunmasi gibi nedenler Tarim ve hayvanciligi ülke ekonomisi bakimindan vazgeçilmez sektör halindedir” seklinde konustu.

Tarimda yeni teknolojik araç ve gereçlerin kullanim gerekliligine de vurgu yapan Alkan, “Tarimda yeni teknolojik araç ve gereçlerini yeni tekniklerin kullanilmasi; gerek tarimin daha verimli yapilmasina gerekse çiftçilerin omuzlarindaki yükün azaltilmasina büyük bir katki sunmakta, gayrisafi milli hasilanin artisini saglamaktadir.Dünya üzerinde artan nüfus ve sehirlesme orani tarimsal üretimde artisi zorunlu halde. Bu bakimdan tarimsal üretimde teknolojiye teknolojilerin olumlu ihtiyaç vardir. Bu teknolojik araç ve gereçlerin çiftçilerimiz tarafindan kullanilabilmesi için de devletimizin, kirsal kalkinma ajanslarinin, ziraat odalarina ihtiyaç duyulmaktadir. Fuarin Kütahya’ya, Gediz’e tüm bölge il ve ilçelerine, istirakçi firmalarimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA