Derenin Tasmasiyla Su Basan Sokak Havadan Görüntülendi

Küçükçekmece’de tasan dereyle birlikte sel sularinin bastigi sokakta bulunan evlerin bodrum katlarini su basti. Bir evin duvari kilirken, alt katta oturanlar vatandaslar komsularina sigindi. Havadan çekilen görüntülerde afetin boyutu gözler önüne serilirken, Esma Üncü, “Ogluma nisan yapacaktim. Pazar günü nisan bohçasi götürecektim. Bütün aldiklarimi borçla aldim. Bütün esyalarimiz gitti” diye konusurken, Nezaket Söylemez ise," Felaketi sanki kiyamet kopmus gibiydi” dedi.

Derenin Tasmasiyla Su Basan Sokak Havadan Görüntülendi
Dün aksam saatlerinde yogun yagisin ardindan Küçükçekmece Ikitelli Sakarya Sokak’ta bulunan derenin tasmasi sonucu bir çok ev ve araçta maddi zararlar olustu. Bir çok araç sel sularin siddetiyle sürüklendi. Bir çok vatandas bodrum katinda bulunana evi su basarken, dere yataginin hemen dibinde bulunan bir evin duvarlari yikildi. Içerisinde bulunan vatandaslar komsularina sigindi. Itfaiye ekipleri sel sularin bulundugu yerlerde su tahliye çalismalarini devam ettiriyor. Riza Üncü isimli vatandas misafirleri ile beraber evde otururken, aniden sel sularinin bastigini fark etti. Kameraya yansiyan görüntülerde, mobilyalar çamura bulandi. Adamlar kendi imkanlariyla evden çikarken evi tamamen su basti. Havadan çekilen görüntülerde afetin boyutu gözler önüne serildi. Bir ev tamamen kullanilmaz hale geldi. Itfaiye ekipleri tutanak tutuyor.

Felaketin 10 dakika içinde oldugunu belirten, Riza Üncü, “Sel sularinda ben komsuya gitmistim. Oradan eve geldim. 10 dakika içinde oldu ne olduysa. Su dereden buraya geldi. Çay içiyordum misafirim vardi. Benim çocuk disari çikti ki su geliyor. O zaman komple çiktik biz” dedi.

Borçla düzdügü oglunun nisan bohçasin da gittigini söyleyen Esma Üncü, “Ogluma nisan yapacaktim. Pazar günü nisan bohçasi götürecektim. Bütün aldiklarimi borçla aldim. Bütün esyalarimiz gitti” diye konustu.

Nezaket Söylemez de, “Bodrumlar zarar gördü. Oradaki kullanmadigimiz esyalar zarar gördü. Komsularimiz zarar gördü. Felaketti sanki kiyamet kopmus gibiydi. Çok zarar vardi” ifadelerini kullandi.

Ölümden kurtulduklarini ifade eden Mehmet Çelik, “ Ölümden kurtulduk. Bir anda geldi. Kendi canimizi kurtaralim da mal gidiyorsa gitsin dedik. Çocuklarimin motorlari gitti. Içeride ev esyalarinin hepsi gitti.”

Yasanan korkunç tabloyu anlatan Cellat Öztürk, “Biz yemek yiyorduk. Birden yagmur yagdi. Binalara su akmaya basladi.

Disari çiktik giderleri açmak için. Dere tasti. Iki tane araç dereye kaydi. Köprünün alti kapandi. Bagirdik çikin disari diye” dedi.

Kaynak: İHA