Bozdogan Açiklamasi 'Yardim Malzemelerinin Satisiyla Ilgimiz Yok'

Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, deprem yardimi malzemelerinin belediyede güvenli bir sekilde muhafaza edildigini belirterek, insani yardim malzemelerinin satildigi yönündeki iddialarin, özel bir isletmenin deposunda vuku buldugunu söyledi.

Bozdogan Açiklamasi 'Yardim Malzemelerinin Satisiyla Ilgimiz Yok'
Tarsus Belediyesi Eylül Ayi Olagan Meclis Toplantisi, Belediye Baskani Haluk Bozdogan baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida, sosyal medya ve bazi basin yayin organlarinda yer alan iddialara yanit veren Bozdogan, ortaya atilan iddialarin Tarsus Belediyesi ile hiçbir alakasi olmadigini belirterek, "Insani yardim tasiyan araçlardan Ulas Köyüne indirilen, özel ve Tarsus Belediyesine ait olmayan depoya giden tir, belediye eliyle, ücreti ödenerek, evraki yapilarak, yani kamu ödenegi kullanilarak sevk edilmemistir” dedi.

Bozdogan, “Geçtigimiz cuma günü, insani yardim tirlarinin depolara sevkiyati sonrasinda olusan ihmaller sonucu güvenlik güçleri ve valilik, gerekli sorusturmalari baslatmis olup, Tarsus Belediyesi ile hiçbir alakasi olmayan, deposunu insani yardim malzemelerine açan bir vatandasin tutuklanmasiyla sonuçlanan bir süreci, kurumsal olarak hukuken takip ediyoruz” ifadelerini kullandi.

"Tarsus Belediyesi ile alakasi yok"

Iddia edilen organizasyonun içerisinde Tarsus Belediyesinin olmadigini vurgulayan Bozdogan, söyle devam etti; "Yürüttügümüz sorusturma çerçevesinde edindigimiz bilgilere göre, depoda bulunan malzemelerden tek bir tanesinin bile satis islemi gerçeklesmemistir. Bu malzemelerin satisina cüret eden kisi tutuklanarak cezaevine gönderilmistir. Ayni olayda açilan sorusturma geregince Tarsus Belediyesi ’sikayetçi’ konumundadir. Tutuklanan, gözaltina alinan tek bir Tarsus Belediyesi çalisani yoktur. Dolayisiyla, malzemelerin satisa sunuldugu iddia edilen organizasyonun içerisinde Tarsus Belediyesi yoktur, olmayacaktir. 3-5 siyasi sosyal medya sovmeninin gayretleri de Tarsus Belediyesine çamur bulastirmaya yetmeyecektir.”

"Olay özel bir isletme deposunda vuku bulmustur"

Gerçeklesen suçlamanin özel bir isletme deposunda meydana geldiginin altini çizen Baskan Bozdogan, “Tarsus Belediyesi depolarina indirilen yardim malzemeleri ise Tarsus Belediyesinde güvenli bir sekilde muhafaza edilmektedir. Zaten, bahsi geçen olay Tarsus Belediyesi çatisi altinda ya da dis birimlerinde degil özel bir isletme deposunda vuku bulmustur. Tarsus Belediyesine gönderilen bu malzemelerin liman çikis envanterleri bulunmamaktadir. Envanteri bulunmayan malzemelerin satisini önlemek gibi, sayimini yapmak ve muhafaza etmek de asli görevimizdir” diye konustu.

Ayrica sosyal medya üzerinden gündeme getirilen Göçük Mahallesi’nde düzenlenen Incir Festivali ile ilgili iddialara da yanit veren Bozdogan, su ifadeleri kullandi; "Sosyal medyada gündeme getirilen bir baska konu da Göçük Köyü Incir Festivalinde insani yardim malzemelerinin ’Haluk Bozdogan’ ismiyle dagitildigi bilgisidir. 6. Göçük Köyü Incir Festivali organizasyonu dahil, hemen tüm organizasyonlarda çocuklarimiza, kadinlarimiza, gençlerimize belediyemiz adina çesitli hediyeler dagitilmaktadir. Yaklasik 3 bin kisinin katildigi festivalde 100 adet kit dagitilmistir. Haluk Bozdogan, Tarsus’un seçilmis belediye baskanidir. Bir sey Haluk Bozdogan ismiyle dagitiliyorsa, zaten kurum kimligi ve kurumsal logosuyla dagitiliyor demektir. Eger ki Haluk Bozdogan ismi ve siyasi parti logosuyla dagitiliyorsa, meclis sonunda istifami vermeye hazirim. Bu kurum çatisi altinda ve siyaseti karistirmadan, siyasi parti logosu kullanmadan nasil ki bedava ekmek dagittiysam, nasil ki ekmek kuyruklarinda pirinç, baklagil, limon, portakal dagittiysam, nasil ki Tarsus’un göbeginde, Yarenlik Alaninda marul dagittiysam, halkimin yararina olan her seyi paylasmaya, yardim etmeye, dayanisma içerisinde olmaya devam edecegim.”
Kaynak: İHA