Bolu'da Tatilci Beklentisi 1 Milyon Kisinin Üzerinde

Yaz tatili sürecinde dogayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercihi Bolu oldu. Sehrin gözde turizm merkezleri olan Gölcük Tabiat Parki, Abant ve Yedigöller Milli Parklarina yaklasik 430 bin yerli ve yabanci turist akin etti. Bati Karadeniz Otelciler Dernegi (BAKTOD) Baskani Halit Ergül ise Bolu’ya yil boyunca gelen turist sayisinin 1 milyon kisiyi geçmesini beklediklerini ifade etti.

Bolu'da Tatilci Beklentisi 1 Milyon Kisinin Üzerinde
Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerini barindiran Bolu, 3 aylik yaz tatili sürecinde yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi. Özellikle Gölcük Tabiat Parki, Abant ve Yedigöller Milli Parklarina yogun ilgi gösterilen Bolu’da 3 aylik süreçte yaklasik 430 bin kisi dogayla iç içe keyifli zaman geçirdi.

Bati Karadeniz Otelciler Dernegi (BAKTOD) Baskani Halit Ergül, Ankara-Istanbul arasindaki en güzel tatil yapilacak yerin Bolu oldugunu ifade etti.

Baskan Halit Ergül, sene sonuna kadar Bolu’ya yil boyunca gelen turist sayisinin 1 milyon kisiyi geçmesini beklediklerini dile getirdi. Halit Ergül, "9 günlük bayram tatilinde vatandaslar uzak yerleri tercih etti ama ortalamamiz bayagi iyi. Ankara-Istanbul arasindaki en güzel doga içinde tatil yapilacak yer Bolu. 536 bin turistimiz geldi. Yabanci da geçen senelere göre artis var. Mesire yerleri, Abant Gölcük, Yedigöller geçen senelere göre 100 binden daha fazla bir artis oldu. Günübirlik gelen misafirler. Ortalama gidisatimiz iyi. Geçen sene 1 milyonun üzerine çikmistik. Bu sene de 1 milyonu çok rahat yakalayacagimizi düsünüyorum" dedi.



"Agustos’ta bile yorgani kaldirmadik"

Temmuz ve agustos aylarinin çok sicak geçtigini vurgulayan Baskan Ergül, "Temmuz ve agustosta güneyde neredeyse durulmayacak kadar sicakliklar oldu. Güneyde misafirler klimali odalarda duruyor. Burada agustosta bile otellerde yorgani kaldirmadik. Geceleri serin oluyor" diye konustu.



"Essiz bir dogasi var"

Ekim ayinin sonlarina dogru hareketli günler yasayacaklarini öngören Ergül, "Önümüzde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami var. Deniz mevsimi bitecegi için burasi hareketli geçer. Daha iyi olur. Essiz bir dogasi var. Gerçekten Türkiye’nin en güzel yeri. Ulasimi kolay, dogasi çok güzel. Her zaman gelecek misafirlerimizi en iyi sekilde agirlamak için bekliyoruz" seklinde konustu.

Trabzon’dan ailesiyle birlikte Gölcük’e gelen Çagatay Çakmak, "Ilk defa geliyoruz. Trabzon’dan geldik. Gölcük, Abant Gölü’nden daha güzel. En azindan Trabzon’daki Uzun Göl’den çok daha güzel. Trabzon’da Uzun Göl’ün etrafi katledildi. Illaki buralarda da vardir ancak Uzun Göl’ün etrafi betonlarla çevrildi" ifadelerini kullandi.

Gölcük Tabiat Parki

Bolu’ya 13 kilometre uzaklikta olan ve içerisindeki gölün çevresinde çam, köknar, kayin, gürgen ve karisik türde agaç türlerini barindiran Gölcük Tabiat Parki, 183 bin 36 kisiyi misafir etti. Gölcük Tabiat Parki’na gelen ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyerek ve bol bol hatira fotografi çektirerek keyifli anlar yasadi.

Abant Gölü Milli Parki

Sehre 34 kilometre uzaklikta olan ve tatilcilerin yilin dört mevsimi ziyaret ettikleri Abant Gölü Milli Parki’nda da 3 aylik süreçte boyunca insan seli yasandi. Abant Milli Parki’na 175 bin 861 kisi geldi.

Yedigöller Milli Parki

Tatillerini dogayla iç içe kamp yaparak geçirmek isteyen tatilciler, Bolu sehir merkezine 42 kilometre uzaklikta olan Yedigöller Milli Parki’ni da tercih etti. Yedigöller Milli Parki 70 bin 737 ziyaretçiyi agirladi. Abant Gölü Milli Parki, Yedigöller Milli Parki ve Gölcük Tabiat Parki’ni 3 aylik yaz tatili süresince yaklasik 430 bin yerli ve yabanci tatilci ziyaret etti.
Kaynak: İHA