Bilecik'in Düsman Isgalinden Kurtulusu'nun 101'Inci Yil Dönümü Etkinlikleri Basladi

Bilecik’in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101’inci yil dönümü etkinlikleri çelenk sunma töreniyle basladi.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydani’nda Bilecik Valisi Sefik Aygöl ve Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi’nin Atatürk anitina çelenk sunumuyla basladi.

Ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden programda Baskan V. Subasi günün anlam ve önemine anlatan bir konusma yapti. Subasi, "Anadolu’nun Batiya açilan kapisi, Kurulusun ve Kurtulusun sehri Güzel Bilecik bundan tam 101 yil önce düsman isgalinden kurtuldu. 3 defa Yunan isgaline ugrayan Bilecik, her zaman bagimsizlik atesiyle yanmis ve bagimsizlik için mücadele etmis kahraman bir sehir ve kahraman bir halktir. Bilecik halki Milli Mücadelenin her safhasinda bagimsizlik ve kurtulus için çocuk yasli demeden üzerine düseni fazlasiyla yapmistir. Bugün burada bu kutlamalari yapabiliyor olmayi bundan bir asir önce bu topraklar için gözünü kirpmadan can veren, elinde olmayani var ederek Milli Mücadeleye destek olan ve her seyden önce vatan diyerek bu topraklari savunan atalarimiza borçluyuz. Bunun kiymetini bilmek ve sonraki nesillere aktarmak ise en büyük sorumlulugumuzdur. Bati Cephesinin kalbi olan Bilecik nesiller sonra bile kahramanligiyla hatirlanacak, Bilecik halkinin fedakarliklari asirlar boyu unutulmayacaktir. Yunan ordusu tarafindan 3 kez isgale ugrayarak harabeye çevrilen Bilecik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin atilimlariyla yaralarini hizla sarmistir. Çaliskan Bilecik halki sehrimizi bugün ülkemizde adindan söz ettiren bir sanayi, egitim ve turizm merkezi haline getirmeyi basarmistir. Bizlere düsen görev de sehrimizi daha güçlü ve gelismis bir sehir haline getirmek için yorulmadan çalismaktir. Güzel sehrimiz Bilecik’in Düsman Isgalinden Kurtulusu’nun 101. Yilini büyük bir cosku ve heyecanla kutluyorum. Bu güzel yurdu bizlere emanet eden basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Milli Mücadele Kahramanlarimizi saygi, sükran ve rahmetle aniyorum" dedi.

Konusmanin ardindan siirlerin okunmasi ve halk oyunu gösterisiyle devam eden program, Bilecik Il Kültür Turizm Müdürlügü tarafindan Valilik bahçesine kurulan Kurtulusun 101. Yili Fotograf Sergisi’nin gezilmesiyle son buldu.

Öte yandan kutlamalar gün içinde çesitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA