Baskan Çolakbayrakdar, 'Erkilet'in Essiz Sehir Manzarasiyla Kayseri'ye Millet Bahçesi Kazandiriyoruz'

Kocasinan Belediyesi tarafindan Kayseri’nin essiz sehir manzarasiyla dikkat çeken ve toplamda 70 bin metrekare alani kapsayan Erkilet Millet Bahçesi için çalismalar araliksiz devam ediyor. Erkilet’in sehir manzarasiyla Kayseri’ye Millet Bahçesi kazandiracaklarini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Millet Bahçesi alaninin sehrin panoramik olarak görüntüsünün en iyi oldugu noktalardan biri oldugunu söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar, 'Erkilet'in Essiz Sehir Manzarasiyla Kayseri'ye Millet Bahçesi Kazandiriyoruz'


Erkilet bölgesindeki Millet Bahçesinde çalismalarin tüm hiziyla devam ettigine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’in her bir kösesinde farkli çalismalarla yeni mekanlar kazandiriyoruz ve ilçemizi daha da güzellestiriyoruz. Kocasinan’imizi hak etmis oldugu noktaya getirebilmek için farkli projelere imza atiyoruz. Bir tarafta kentsel dönüsümle sehrin yenilenmesi gereken bölgelerde yaptigimiz çalismalarla yeni bir sehir kuruyoruz. Bir yandan ise agaçlandirilmadik hiçbir nokta kalmayana kadar her bir bölgede agaçlandirma çalismasinin gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede 2015 yilindan bu zamana kadar yesillendirme, agaçlandirma ve park çalismasiyla Kocasinan’imiza 1 Milyon metrekareden fazla yesil alan kazandirdik. Öncelikle parklarimiza agaçlandirma çalismasi yapiyor ardindan ise parkin fiziki olarak çalismalarini yürütüyoruz. Erkilet Millet Bahçesine de öncelikle 15-20 yas arasi agaçlari toprakla bulusturduk ve simdi ise yürüyüs yollari ile oturma alanlari gibi yerleri yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

“ERKILET’IN ESSIZ SEHIR MANZARASIYLA KAYSERI’YE YENI BIR YASAM ALANI DAHA KAZANDIRIYORUZ”

Millet Bahçesi alaninin, sehrin panoramik olarak görüntüsünün en iyi oldugu noktalardan biri olduguna dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, “Vatandaslarin piknik yapabilecegi, çocuklarin oynayabilecegi ve sosyal donatilarinin olacagi bir mekan olacak olan Erkilet Millet Bahçesi’nin özellikle 40 bin metrekaresi tamamen yesil alan olacak. Bu bölgenin farkli bir önemi daha var. Erkilet Bölgesi’ndeki Hidirellez olarak bilinen Hizir Ilyas Köskü’nü restore ettik ve günümüze kazandirdik. ‘Gök Gözlem Evi’ haline dönüstürdügümüz yapiyla astronomi ve uzay bilimi alaninda bilgi donanimi olarak dünya ile rekabet edebilecek düzeyde gençler yetistirmeye basladik. Hem konumu hem de sehir manzarasiyla farkli olan burasi, Kayseri’ye yepyeni bir cazibe merkezi olacak. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Baskan Çolakbayrakdar, Erkilet Millet Bahçesi çalismasi tamamlandiginda Kayseri’nin degerine deger katacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA