Zeytin Sinegine Karsi Periyodik Ilaçlamaya Devam Edilecek

Türkiye’nin önemli tarim kentlerinden olan Aydin’in Didim ilçesinde sahaya inen ilçe tarim ekipleri, zeytin bahçelerindeki kontrollerin ardindan üreticileri zeytin sinegine karsi baslatilan ilaçlamalarin periyodik olarak devam ettirilmesi gerektigini hatirlatti.

Zeytin Sinegine Karsi Periyodik Ilaçlamaya Devam Edilecek


Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri bitki sagligi ile ilgili konularda arazide periyodik kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, monitör tuzaklarin haftalik sayimlarini yaparken, bir yandan da bahçe kontrolleri gerçeklestirdi. Zeytin sinegine karsi bahçelerde de zararli popülasyonlar incelenirken, ekipler vuruk olgunluga gelen zeytinlerde ilaçlamanin devam ettirilmesi çagrisinda bulundu.

Konu ile ilgili Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Ilçemiz zeytin alanlarinda haftalik zararli kontrollerine devam edildi. Daha önce ilaçlama ilani verdigimiz zeytin sinegine karsi periyodik ilaçlamalara devam edilmesi, her bir ilaçlamada ruhsatli etkin maddesi farkli ilaçlarin kullaniminin mücadelede basariyi artiracagi çiftçilerimize anlatildi” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA