Yol Kenarinda Baslayan Yanginda Ari Kovanlari Hizli Müdahaleyle Kurtuldu

Antalya’nin Manavgat ilçesinde yol kenarindan baslayan ve rüzgarin etkisiyle araziye siçrayan yangin, ormanlik alana ulastigi sirada söndürüldü. Tarim arazisinin orman sinirinda bulunan çok sayida ari kovani, vatandaslarin ve yangin ekiplerinin zamaninda müdahalesi sayesinde yanmaktan kurtuldu.

Yol Kenarinda Baslayan Yanginda Ari Kovanlari Hizli Müdahaleyle Kurtuldu
Yangin, Hatipler Mahallesi Yatagan Mevkiinde çikti. Yangin ihbari Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Manavgat Birimi, Orman Isletme Müdürlügü ve Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerini harekete geçirdi.

Yol kenarindan baslayarak rüzgarin etkisiyle araziye yayilar yangina ilk müdahaleyi ellerindeki agaç dallariyla vatandaslar yapti. Yangin söndürme ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte arazideki yanginin ormanlik alana siçramamasi için çalisma baslatildi. Havadan helikopterler yerden arazöz ve itfaiye ekipleri karadan yaptigi müdahale sonucunda yangin kisa sürede kontrol altina alindi ve sogutma çalismasi gerçeklestirildi.



Yanan çam agaçlari tarim arazisi çikti

Diger taraftan yangindan 1 dönüm tarim arazisi zarar görürken, yanginin siçramamasi için çaba harcanan çam agaçlarinin bulundugu bölgenin de orman degil tarim arazisi oldugu belirlendi. Yanginin çiktigi yerin içerisinde Neptün Halil Aga Konaginin da bulundugu özel araziye yakin olmasi, endise olustururken, ekiplerin çabasi sonucunda yangin araziye ulasmadan söndürüldü.

Çok sayida ari kovani yangindan zarar görmedi

Yanginin çiktigi alanda bulunan çok sayida ari kovani yangindan zarar görmezken, duman ve yanginin sicagi arilarin kovandan etrafa dagilmalarina neden oldu. Yangini görerek ilk müdahaleyi yapan vatandaslar, yanginin yol kenarinda baslayarak rüzgarin etkisiyle araziye ve ormanlik alana dogru ilerledigini dile getirdiler.
Kaynak: İHA