Yalova'nin Cografi Isaretli Meyvesi Aronyada Hasat Sevinci

Yalova’da Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen "Yalova Aronyasi Hasat Senligi" ile aronya hasadi basladi.

Yalova'nin Cografi Isaretli Meyvesi Aronyada Hasat Sevinci
Altinova ilçesine bagli Karadere köyündeki aronya bahçesinde hasat senligi gerçeklestirildi.

Etkinlige katilanlara aronya ile yapilmis içecek, dondurma, tatli, kurabiye gibi ürünler ikram edildi. Bahçe sahibi Gönül Elitas, 2018 yilinda basladigi aronya üretiminden memnun oldugunu söyledi.

Altinova Belediye Baskani Metin Oral da aronyanin alternatif ürün olarak Altinova’da üretilmeye baslandigini ve bölge için önemli bir tanitim araci olacagini belirtti.

Tarim ve Orman Il Müdürü Suat Parildar, 2017-2018’de proje çalismalarina baslandigini belirterek, “2020 yilinda biz 7-8 ton bir rekolte elde ettik. Ilk bahçelerimizin ürünüydü. 2021 yilinda 27-28 ton oldu rekoltemiz. 2022 yilinda 100 tona yaklasti. Insallah bu sene de 150 tona yakin bir rekolte bekliyoruz. Tam verim çagina geldiginde bütün bahçelerimiz Yalova’mizda bugünkü dikilislerin 500 tona yakin bir ürün verecegini tahmin ediyoruz” dedi.

Yalova’nin bir meyvecilik kenti oldugunu aktaran AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs ise, aronya üretiminin kentte yayginlastigini belirtti.

Büyükgümüs, cografi isareti alinan aronyanin sinirli tarim topraklari olan Yalova’da önemli bir ürün haline geldigini kaydetti.

Vali Hülya Kaya, aronyanin Yalova’da 150 tonluk bir rekolteye ulasmasinin basari oldugunu ifade etti.

Vali Kaya, Yalova’yi disarida tanitabilecek bir ürünün planli ve programli sekilde ortaya çikarildigini anlatti.

Konusmalarin ardindan çiftçilere sertifikalari dagitilarak, katki saglayan kisilere de plaket takdim edildi. Program kesilen kurdelenin ardindan gerçeklestirilen aronya hasadiyla sona erdi.
Kaynak: İHA