Vicdansizlar Bunu Da Yapti, SMA Hastasi Çocuklarin Nefesine Göz Diktiler

Dolandiricilarin sosyal medyada SMA hastaligi bulunan çocuklarinin fotograflarina kendi IBAN’larini koyup yardim toplamaya çalistigini gören SMA aileleri duruma tepki gösterip sikayette bulundu. Antalya SMA ve Genetik Hastaliklarla Mücadele Dernegi Baskani Kamile Kurt, “Bu çocuklar nefes alamayan, makinelerle nefes alabilen çocuklar. Bu makinelerin ücretleri de çok pahali. Bu çocuklarin aldigi nefese göz dikmek vicdansizliktan da öte” diyerek dolandiricilara öfke kustu.

Vicdansizlar Bunu Da Yapti, SMA Hastasi Çocuklarin Nefesine Göz Diktiler
SMA hastasi çocuklarinin nefes alabilmelerini saglayan cihazlari ve ilaç tedavilerini saglayacak kampanyalara gözlerini diken dolandiricilar, çocuklarin fotograflarinin altina kendi IBAN’larini yazarak sosyal medyada para toplamaya çalistiklari ortaya çikti. Durumu fark eden aileler ise valilik onayli kampanyalarinin, kimligi belirsiz kisilerce farkli IBAN’la paylasildigini görünce duruma tepki gösterdi. Aileler, hastaliktan dolayi hayatini kaybeden, hatta gerekli miktari toplanan parayla suanda yurt disinda tedavi gören çocuklarin dahi fotograflarini paylasarak yardim talep eden sahislari sikayet etti.

“Valilik izinli IBAN disinda hiçbir yere para yardimi yapilmasi uygun degil”

22 yasindaki kizini SMA hastaligindan dolayi kaybeden Antalya SMA ve Genetik Hastaliklarla Mücadele Dernegi Baskani Kamile Kurt, bu durumun siklastigini ve defalarca sikayette bulunduklarini anlatti. Kurt, “Vefat eden çocuklarimizin fotograflarini alip altina kendi IBAN’larini koyarak sosyal medyadan para topladiklarina da defalarca sahit oldum. Suanda yardim toplanan çocuklarimizin da altina yine kendi IBAN’larini koyup paylasiyorlar. Bu da halk arasinda SMA ailelerine olan güveni zedeliyor. Ailenin kesinlikle bundan haberi olmuyor. Haberleri oldugunda bize ulasiyorlar ve gerekli yerlere sikayette bulunuyoruz. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Valilik izinli IBAN disinda hiçbir yere para yardimi yapilmasi uygun degil. Zaten çocuklarin kendi sayfalarinda valilik izni sorgulama butonlari var. Oraya bastiklari zaman valilik sitesinden bu sorgulanabiliyor. Mutlaka bunu yapsinlar ve her IBAN’a göndermesinler” dedi.



“Bu art niyetli kisilerle aileler savasmakta ama biz yetersiz kaliyoruz”

Yasananlara örnekler vererek devam eden Kurt, “Antalya’da örnegin Aybars bebegimizin çok sükür kampanyasi tamamladi ve suanda Dubai’de tedavi olmakta. Ancak son 1 aydir Aybars haberi olmadan bir kadin profilinde Aybars adina para topluyor. Ne ailenin haberi var ne bizlerin. Bunu fark edince CIMER ve bilisim suçlarina sikayette bulunuldu. Bunun daha iyi bir sekilde kontrol edilip üzerine düsülmesi gerekiyor. Çünkü sadece bu degil, 1 yil önce kaybettigimiz bir bebek adina da yardim toplamaya çalisan sahislar oluyor. Maalesef ki bu art niyetli kisilerle aileler savasmakta ama biz yetersiz kaliyoruz” diye konustu.



“Vicdansizliktan öte”

Son olarak dolandiricilara seslenen Kurt, “Bu çocuklar nefes alamayan, makinelerle nefes alabilen çocuklar. Bu makinelerin ücretleri de çok pahali. Bu çocuklarin aldigi nefese göz dikmek vicdansizliktan da öte” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kaynak: İHA