Tarimsal Sulama Hibe Destegi Ve Kooperatif Bilgi Sistemi Bilgilendirme Toplantilarina Devam Ediyor

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü 14 ilçede bulunan sulama kooperatiflerine tarimsal sulama hibe destegi ve kooperatif bilgi sistemi konularinda bilgilendirme toplantilarini sürdürüyor.

Tarimsal Sulama Hibe Destegi Ve Kooperatif Bilgi Sistemi Bilgilendirme Toplantilarina Devam Ediyor
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personelleri ve kooperatif yönetim kurulu üyelerinin katildigi toplantilarda basvuru sürecinde yapilacak is ve islemlerle ilgili kooperatif yönetim kurulu üyelerine bilgilendirme yapildi. Ayrica kooperatiflerin ve ortaklarinin, hizmetlerine elektronik ortamda erisimleri amaciyla Kooperatif Bilgi Sistemi (KOOPBIS) hakkinda bilgilendirme yapildi.

Tüm veriler tek merkezde toplanacak

KOOPBIS’le, kooperatiflerin ticaret sicili kayitlari, finansal tablolari, gayrimenkul durumlari, yönetim kurulu ve denetçi raporlari, genel kurul toplanti evraklari ve ortaklarin bilgileri kayit altina alinarak, kooperatifçilige ait tüm veriler tek merkezde toplanacak. Kooperatife ve ortaklariyla ilgili bilgi ve belgelerin KOOPBIS’e eksiksiz biçimde zamaninda islenmesi ve güncelliginin saglanmasindan kooperatif yönetim kurulu üyeleri sorumlulugunda gerçeklestirilecek.1163 sayili Kooperatifler Kanununa tabi olarak kurulan sulama kooperatifleri tarafindan isletilen sulama sahalarinda tarimsal üretim yapan çiftçilerin su kullanim hizmet bedellerine yüzde 50 hibe destegi saglanacak. Sulama kooperatiflerine ortak olan çiftçiler kooperatif baskanliklarina dilekçe ile basvuracak, Kooperatif baskanliklari da hazirlayacaklari icmalleri Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerine teslim edecek.
Kaynak: İHA