Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yeni Müdür Prof. Dr. Sezgin Kaya Oldu

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yeni dönem basladi. Prof. Dr. Kadir Yasin Eryigit’in Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani olmasinin ardindan Enstitü Müdürü olarak Prof. Dr. Sezgin Kaya atandi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yeni Müdür Prof. Dr. Sezgin Kaya Oldu
BUÜ’de yeni dönem yöneticilerinin belirlenmesinde sona gelindi. Fakülte ve meslek yüksekokullarinda yasanan degisimlerin ardindan Enstitülerde de yönetim degisikligine gidilmisti. Son olarak IIBF Dekanligina atanan Prof. Dr. Kadir Yasin Eryigit’in yerine Prof. Dr. Sezgin Kaya’nin göreve getirilmesiyle üst yöneticiler belirlenmis oldu.

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, yürüttügü basarili çalismalardan ötürü önceki yönetimde görev alan herkese tesekkür etti. Üniversite olarak lisansüstü egitimi ayri bir önem verdiklerinin altini çizen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Bir arastirma üniversitesi oldugumuz için lisansüstü egitime deger veriyoruz. Bu anlamda önceligimizi yüksek lisans ve doktora yapan ögrenci sayisinin artirilmasina, egitimdeki niteligin yükseltilmesine veriyoruz. Prof. Dr. Kadir Yasin Eryigit hocamiz ve ekibi de bu konuda kiymetli çalismalar yürüttü. Kaliteli fakültelere ve meslek yüksekokullarina sahibiz. Sosyal bilimler alaninda da çok güçlü bir yapilanmamiz var. Lisansüstü egitim veren enstitülerimiz de bu kurumlarin basinda yer aliyor. Gücümüzü daha da artirmamiz gerekiyor. Bunun için gayretle çalismaya devam edecegiz. Emeklerinden ötürü önceki yöneticilerimize tesekkür ediyor, Prof. Dr. Sezgin Kaya ve ekibine de yeni dönemde üstün basarilar diliyoruz” seklinde konustu.

Görevi devreden Prof. Dr. Kadir Yasin Eryigit ise göreve ilk atandiginda lisansüstü egitimin önemini bilerek çalismaya basladiklarini söyledi.

Yaklasik 3 yillik süre içerisinde özellikle yeni programlarin açilmasi, projelerin desteklenmesi ve diger enstitülerle uyumlu hareket edilmesi kriterlerine özen gösterdiklerini kaydeden Prof. Dr. Eryigit; “Enstitümüzü emin ellerden devralmistik. Kiymetli ve güzel çalismalar yaptik. Görevimizin sonuna geldik. Yine görevimizi emin ellere devrettigimizin bilincindeyiz. Bu süreçte bizlere fedakârca destek veren tüm akademik ve idari kadromuza da tesekkürlerimizi sunmak istiyorum. Sezgin hocamiza ve yönetimine hayirli olsun” dedi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Sezgin Kaya da teveccühlerinden ötürü Üniversite Yönetimine tesekkür etti. Önceki dönem ile ayni hedefler çerçevesinde çalismaya devam edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Sezgin Kaya; “Bir önceki yöneticilerimizle düsünce yapimiz ayni. Lisansüstü egitimin nitelikli bir sekilde yürütülmesi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Enstitü fonksiyonlarini daha aktif hale getirmeyi önceliklerimiz arasina alacagiz. Yeni dönemin üniversitemize ve enstitümüze hayirli olmasini diliyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA