Özel Yetenek Sinavinda 730 Aday Kiyasiya Mücadele Etti

Mus Alparslan Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde 2023-2024 egitim ögretim yili özel yetenek sinavinin beceri ve koordinasyon parkuru sinavi için 730 aday dereceye girmek için mücadele verdi.

Özel Yetenek Sinavinda 730 Aday Kiyasiya Mücadele Etti
Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alper Karadag, fakülteye özel yetenekle sinavi çerçevesinde beden egitimi ve spor ögretmenligi, engellilerde beden egitimi ve spor ögretmenligi, yenilenme programi, spor yöneticiligi ve antrenörlük bölümlerine basvuru yapan 730 adaydan 230’unu alacaklarini söyledi.

Karadag, özel yetenek sinavina basvuran ögrencilerin basari siralamasinin 4 unsur üzerinden degerlendirildigini ifade ederek, “Gelecegin ögretmenleri, antrenörleri, yenilenme uzmanlari, spor yöneticileri ve farkli bir dal olan engellilerde beden egitimi ve spor ögretmenlerini bu özel yetenek parkuru vasitasiyla aliyoruz. Buraya müracaat eden adaylar, 4 unsur üzerinden degerlendiriliyor. Özel yetenek parkuru 2 ayakli. Birincisi buradan aldigi puan, bir de eger varsa spor özgeçmisi, spor tecrübesinden aliyor. Yani iki puan adayin özel yetenek puani oluyor. Diger unsurlar da adayin ortaögretim basari puani ve TYT sinavindan almis oldugu puanin etkisiyle bunlar harmanlanip YÖK’ün belirtmis oldugu siralamaya koyuluyor. Bu sekilde adaylarin seçimi yapiliyor” dedi.

730 adayin müracaat ettigini ifade eden Alper Karadag, sinavi internet üzerinden canli olarak verdiklerini ifade ederek, “Sinavlarimizi 3 gün üzerinden planladik. Ilk 2 gün erkek adaylar, son bir günde ise kadin adaylar sinava giriyor. Su anda sinavlarimiz sorunsuz bir sekilde devam ediyor. Sinavi internet üzerinden canli olarak vermekteyiz. Bu yil ki kontenjanimiz 230’dur. Ögretmenlik programlarinda 800 bin barajina girmis adaylar ögretmenlik programini tercih edebiliyor. Dolayisiyla burada biraz dogu illerindeki spor bilimleri fakültesi ve beden egitimi spor yüksekokuluna giren adaylarda net bir sekilde düsme oldu. Maalesef sporla ugrasan gençlerimizin akademik ortalamalari düsük. Bu anlamda ögretmenlik programlarina müracaatlar düsük olurken, diger programlara basvuru sayisi fazla. Bizim beden egitimi ve spor ögretmenligi, engellilerde beden egitimi ve spor ögretmenligi, yenilenme programi, spor yöneticiligi ve antrenörlük olmak üzere 5 programimiz aktiftir. Sinavimiza basvuran adaylar içerisinde çesitli branslarda milli sporcularimiz da bulunmakta. Bunlardan basarili olanlar hem ülkemizi, hem de sehrimizi çesitli platformlarda temsil ettiler. Biz de onlara egitim ögretim süreçleri boyunca destek veriyoruz. Onlarin hem yarismaci kimliklerini destekliyoruz hem de kendi alanlarinda bilgi ve becerilerini gelistirmelerine yardimci oluyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA