Nigde Belediyesi Zabita Ekiplerinden Okul Servis Araçlarina Siki Denetim

2023-2024 Egitim-Ögretim Yili öncesinde, okullarda bir hafta sürecek uyum sürecinin basladigi Nigde’de, Zabita Müdürlügüne bagli trafik ekipleri de servis araçlarina yönelik denetimler gerçeklestiriyor.

Nigde Belediyesi Zabita Ekiplerinden Okul Servis Araçlarina Siki Denetim
Ögrencilerin okullara güvenli bir sekilde ulasmalarinin saglanmasi amaciyla gerçeklestirilen denetimlerde, Zabita Müdürlügüne bagli ekipler servis araçlarinin teknik donanimlarini kontrol ediyor. Araçlarda bulunmasi gereken ekipmanlarin olup olmadigina da bakan ekipler, servis sürücülerinin ilgili yönetmelikte yer alan sartlari yerine getirip getirmedigini inceliyor. Servis araçlarinin otomatik kapi, emniyet kemerleri, acil durum ekipmanlari ve yangin söndürme cihazlarini inceleyen ekipler; sürücülerin ehliyet, ruhsat ve tasimacilik izin belgelerini de titizlikle kontrol ediyor.

Trafik kurallarinin yani sira, servis araçlarinda olmasi gereken tüm ekipmanlarin mutlaka bulundurulmasi gerektigi konusunda sürücüleri uyaran ekipler, zabita müdürlügünün görev ve sorumluluk alanindaki tüm tedbirlerin alindigi ve denetimlerin devam edeceginibelirtti.

Kaynak: İHA