Nazilli'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101'Nci Yildönümü Kutlaniyor

Aydin’in Nazilli ilçesinde düsman isgalinden kurtulusunun 101’nci yildönümü nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Nazilli'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101'Nci Yildönümü Kutlaniyor


Sabah saat 08.00’de 5 adet top atisi ile baslayan, Istasyon Meydanindaki Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasi ve kortej yürüyüsü ile süren etkinliklere Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy basta olmak üzere Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Cumhuriyet Bassavcisi Murat Dilsiz, Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Menduh Yalvaç, Nazilli Baro Temsilcisi Av. Emel Sahin, ilçe protokol üyeleri, Gürcistan, Makedonya, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Misir, Acara Özerk Cumhuriyeti ve Hindistan’dan gelen halk danslari topluluklari ve yerli ekipler katildi.



Çelenk sunma töreninin ardindan Mehter esliginde kortej halinde Istasyon Meydanindan Belediye Meydanina yürüyen grup burada düzenlenen gösterileri izledi. Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, günün anlam ve önemini belirten bir konusma yaparak davetlilere seslendi. Baskan Özcan: “Necip milletimiz, vatanini ve onurunu korumak için yedi düvele karsi yurdumuzun dört bir kösesinde mücadele ederek, Kurtulus Savasi’ndan zaferle çikmistir. Sanli tarihimizdeki kahramanlik destanlarindan biri de günümüzden 101 yil önce Nazilimizde yasanmistir. 5 Eylül 1922, Nazilli’nin bagimsizlik ve özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandigi gündür. Bu özel tarihi anmak, geçmisimize olan saygimizi ve minnettarligimizi ifade etmek için bir firsattir. Bugün burada, Nazilli’mizin kurtulus gününü coskuyla kutlamak için bir aradayiz. Bu meydan depremde milli birlik suurunun yasandigi topyekûn yardimlasmanin en güzel örneklerinin sergilendigi yerdir. Duyarliliklarindan dolayi hemserilerime sizlerin huzurunda bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Bugün de Nazilli’mizin bagimsizlik ve özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandigi kurtulus bayramimizi kutluyoruz. Nazilimiz duyarli ve büyük bir ailedir. Bende bu ailenin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Nazilli’mizin kahraman yurttaslari 5 Eylül 1922’de sahip olduklari manevi güç ve bagimsizliga olan inançlariyla büyük bir fedakârlik göstererek düsmani topraklarimizdan çikarmislardir. Kanlarini döken kahraman ecdadimiz ilelebet milletimizin gönlünde yasayacaklardir. Vatanimizin her karisini mukaddes kanlariyla sulamis ecdadin torunlari olarak bizlere emanet edilen vazifenin bilinciyle yasiyoruz. Is basa düstügünde tipki ecdad gibi bizlerde can siperhane mücadeleye haziriz. Bugün “Ya Istiklal, Ya Ölüm’’ diyenlerin, gelecek nesiller için, yani bizlerin bu topraklarda özgürce yasayabilmesi için, ölümü seçtikleri gündür. Bu kutlu gün, rengini sehitlerimizin kanindan alan sanli bayragimizdaki hilalle yildizin anlamini bilenlere, derdi vatan olanlara, derdi millet olanlara kutlu olsun. Bugün Nazilli’mizin gurur günüdür. Bugün Nazilli’mizin Bayramidir. Hepimize kutlu olsun” dedi.



Baskan Özcan’in konusmasinin ardindan yerli ve yabanci hak danslari gösterileri sunuldu. Gösterilerin ardindan protokol üyeleri Milli Mücadele Kahramanlarindan Demirci Mehmet Efe ve Haci Süleyman Efendi’nin mezarlarini ziyaret ederek Yasin-i Serif okudu.
Kaynak: İHA