Müdür Tosun, Ilkokul Ögrencileriyle Bir Araya Geldi

Adiyaman Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun, Uyum Haftasi Etkinlikleri çerçevesinde okullari ziyaret ederek ögrencilerle bir araya geldi.

Müdür Tosun, Ilkokul Ögrencileriyle Bir Araya Geldi
Milli Egitim Bakanliginca düzenlenen okul öncesi, ilkokul 1 ve liselerin 9’uncu siniflarina yönelik uyum ve rehberlik programi çerçevesinde Adiyaman’da 26 bin 233 ögrenci siniflarina kavustu.

11 Eylül 2023 Pazartesi günü tüm okul ve sinif kademelerinde egitim ögretime baslanacak. Ortaokul 5.siniflar ve okula yeni baslayan siniflara 11-15 Eylül tarihleri arasinda sinif ögretmenleri ve okul rehber ögretmenleri tarafindan belirlenen rehberlik uygulamalari yapilacak. Bu çalismalar günde birer saat olarak planlanacak.

Adiyaman Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun, Namik Kemal Ilkokulu ve Nene Hatun Anaokulunu ziyaret ederek uyum haftasi münasebetiyle ögretmen, ögrenci ve velilerle bir araya geldi.

Uyum haftasi çerçevesinde planlanan etkinliklerle okula uyum sürecinin hizlandirilacagini belirten Ali Tosun, “Ilimizde yasanan depremler sonucunda zorlu bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle depremlerde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralilara acil sifalar diliyorum. Depremler nedeniyle yasanan bu aci ve zorlu süreci hep birlikte asacagimiza inaniyorum.

11 Eylül itibariyle 144 bin 871 ögrenci, 11 bin 277 ögretmen ve 861 okulumuzla yeni egitim ögretim yilina basliyoruz.

Egitim ve ögretim, toplumun aydinlik yarinlarinin teminatidir. Bizler, depremlerin olusturdugu olumsuz etkileri minimize etmek ve çocuklarimizin güvenligini saglamak için sorumlulugumuzun farkindayiz. Çocuklarimizin gelecegi için en iyi egitimi almalari için elimizden geleni yapacagimiza olan inancimizi koruyoruz. Her seye ragmen, depremlerin getirdigi zorluklara karsi dayanisma içinde olmali ve birlikte hareket etmeliyiz.

Yeni egitim ögretim yilinin tüm ögrencilere, ögretmenlere ve velilere basari, saglik ve mutluluk getirmesini dilerim. Hep birlikte daha güçlü ve güvenli bir gelecege yürüyecegimize inancimizi kaybetmeyelim” diye konustu.

Kaynak: İHA