Kosova'daki Görevini Tamamlayan Türk Askeri Ülkeye Dönüyor

Milli Savunma Bakanligi, Kosova’da meydana gelen olaylar sonrasi NATO Müsterek Kuvvet Komutanliginin talebi üzerine ülkede görevlendirilen Türk askerlerinin Türkiye’ye dönecegini duyurdu.

Milli Savunma Bakanligi, NATO’nun talebi üzerine Kosova’da görevlendirilen 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanligina bagli bir komando taburunun Türkiye’ye geri intikalinin baslayacagini açikladi.

Bakanlik tarafindan yapilan yazili açiklamada, görevlendirilen askeri birligin 5 Eylül’de ile karayolu, 6 Eylül tarihinde ise havayolu ile intikallerinin tamamlanacagi belirtildi. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Türkiye, BM, NATO, AB ve AGIT görevleri ile ikili iliskiler kapsaminda bölgesel ve küresel baris ve istikrara katki saglamayi sürdürmekte, ortak tarihi ve kültürel degerlerimizin bulundugu Balkanlar’daki gelismeleri de yakindan takip etmektedir. Haziran ayinda Kosova’da meydana gelen olaylar sonrasi NATO Müsterek Kuvvet Komutanligi/Napoli (Italya) tarafindan yapilan talebe istinaden daha önceden NATO Kosova Gücü’ne (KFOR) tahsisli olan 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanligimiza (Kirklareli) bagli bir komando taburu ihtiyat birligi olarak bölgeye görevlendirilmistir. Görevlendirilen birligimiz, 6 Haziran 2023 tarihinde Kosova’da bulunan Sultan Murat Kislasi’na intikalini müteakiben 10 Haziran-31 Agustos tarihleri arasinda Kosova’da sükunetin saglanmasina büyük bir katki saglamis ve görevini basari ile yerine getirmistir. Ihtiyat taburumuz, bugün (5 Eylül) karayolu, yarin (6 Eylül) ise havayolu intikallerini tamamlayacaktir. Ayrica KFOR Komutanligi, 10 Ekim 2023’ten itibaren bir yil süre ile ülkemiz tarafindan devralinacaktir. Türkiye, NATO’ya yapmis oldugu taahhütleri ve katkilari her zaman oldugu gibi yerine getirmeye devam edecektir.”
Kaynak: İHA