Kaymakam Odabas, Edremit TDIOSB Sahasinda IZJ-1 Jeotermal Kuyunun Bakim-Onarim Çalismalarini Yerinde Inceledi

Balikesir’in Edremit ilçesinde alternatif tarimsal üretimin gelistirilmesi, istihdamin artirilmasi ve ilçe ekonomisine önemli katkilar saglanmasi amaciyla hayata geçirilen Edremit Tarima Dayali Ihtisas (Süs Bitkileri) Organize Sanayi Bölgesi (TDIOSB) jeotermal kaynak arama çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Kisa sürede altyapi yatirimlarina baslanacak Edremit Tarima Dayali Ihtisas (Süs Bitkileri) Organize Sanayi Bölgesinde seralarin isitmasi yenilenebilir enerji kaynaklarindan jeotermal enerji ile saglanacak.

Kaymakam Odabas, Edremit TDIOSB Sahasinda IZJ-1 Jeotermal Kuyunun Bakim-Onarim Çalismalarini Yerinde Inceledi
Sürdürülebilir jeotermal enerjinin sera isitmasinda kullanilabilmesi amaciyla kaynak arama ve çesitlendirme çalismalarini sürdüren Edremit TDIOSB Yönetim Kurulu Baskani Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, OSB sahasi içerisinde bulunan IZJ-1 adli jeotermal kuyunun bakim ve onarim çalismalarini yerinde inceledi.

Konu ile ilgili açiklama yapan Kaymakam Odabas; “Edremit TDIOSB, jeotermal enerji kaynaklari ile isitilan iyi tarim uygulamalarinin yapilacagi modern ve teknolojik sera isletmelerinin bulundugu, tarim ve sanayi entegrasyonun saglanacagi bir tarima dayali ihtisas sera organize sanayi bölgesidir. 695,64 hektarlik ruhsat alanimizda yer alan, 2013 yilinda açildigi bilinen, 800 metre derinlikte yaklasik 40,5 derecelik sicak su bulunan IZJ-1 adli jeotermal kuyunun bakim ve onarim çalismalarini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldik. Kisa sürede altyapi insaat çalismalarina baslayacagimiz Edremit TDIOSB sera isitmasinda kullanilmak üzere jeotermal enerji kaynaginin sürdürülebilirliginin saglanmasi noktasinda çalismalarimizi yürütüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA