Kardes Sehir Duisburg Belediye Baskani Togg Ile Gaziantep'i Turladi

Depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek ve is birliklerinin çerçevesini genisletmek amaciyla Gazi sehre gelen Duisburg Belediye Baskani Sören Link, TOGG’un sürücü koltuguna geçerek Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile beraber araci test etti.

Kardes Sehir Duisburg Belediye Baskani Togg Ile Gaziantep'i Turladi
Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile Gaziantep sokaklarinda gezen Sören Link, Büyüksehir Belediyesi Baskanlik Binasi’ndan Kardes Sehir olunmasi nedeniyle sehrinin adinin verildigi Duisburg Caddesi’ne kadar araci sürdü.

Sürüs öncesi Baskan Fatma Sahin’i makaminda ziyaret eden Baskan Link ve beraberindeki heyet, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Nurdagi ve Islahiye için yapilan yardimlasmalar, yesil sehir, ortak yürütülecek yeni çalismalar, tecrübe paylasimi gibi konularda görüs alisverisinde bulundu.

Duisburg Belediye Baskani Link, depremden etkilenen ilçeleri ziyaretinin yani sira yesil sehir yatirimlari ve hidrojenle çalisan toplu tasima sistemleri ile ilgili yapilan hazirliklari inceleyerek bu çalismalardan yararlanmak istediklerini belirtti.

"Gaziantep’e gelmeniz, deprem bölgesine yapacaginiz ziyaret olaganüstü insani bir durus"

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, makam ziyaretinde yaptigi konusmada 6 Subat Depremleri sonrasi yardima ilk kosan ülkelerden birinin Almanya ve Duisburg oldugunu aktararak, “Almanya’da yasayan vatandaslarimiz neleri varsa çok hizli bir sekilde bize gönderdi. Sizlerin, dostlarimizin, kardeslerimizin destekleriyle iyilesiyoruz. Acilarimizin iyilesmesi için dostlarimiza çok ihtiyacimiz olacak. Bugün burada olmaniz, Gaziantep’e gelmeniz, deprem bölgesine yapacaginiz ziyaret olaganüstü insani bir durus” ifadelerini kullandi.

"Yeni dönemde iki sehir ekonomisini de çok rahat güçlendirebiliriz"

Baskan Sahin, konusmasinin devaminda iki ülkenin birbirini tamamlayan ticari altyapiya sahip oldugunu vurgulayarak, “Müze ve turizm altyapisi buna bir örnek. Birbirimize çok benziyoruz. Bu konulardaki is birligini de güçlendirmek lazim. Iki sehir ekonomisini de çok rahat güçlendirebiliriz yeni dönemde. Su an ihracatta ilk besteyiz. OSB’de 250 bin isçi çalisiyor. Üretimde Türkiye’nin en iyisiyiz. Bu konuda da iki sehrin oda baskanlarini daha siki çalistirmamiz gerekiyor. Gaziantep ki depremzedeler Almanya’daki ailelerinden çok büyük destek gördü. Ziyarete gelindiginde yapilan ticaret esnafin elini rahatlatti” seklinde konustu.



Duisburg Belediye Baskani Sören Link ise deprem felaketi sonrasi Gaziantep’ten ilk haberlerin gelmesiyle birlikte hizli bir sekilde yardim için çalismaya baslanildigini vurgulayarak, “Gaziantep’ten ulasan görüntüler, 11 yillik belediye baskanligim döneminde en zorlayici ve etkileyici görüntülerdi. Ayni zamanda burada insanlarin nasil canla basla çalistigini görmek bizi çok etkiledi. Ziyaretlerimizde Gaziantep’in yesil sehir çalismalarini görerek burada neler yapildigini anlayarak sizin deneyimlerinizden faydalanabilir, karsilikli alisverisler olabilir. Hidrojen ve iklim konularinda çok daha iyi bir is birligine gidilmesi gerektigini düsünüyorum. Biz bu basliklari sizinle çok daha ileri tasimayi istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA