Ingilizler Deniz, Kum Ve Günesin Yaninda Saglik Turizmine Geliyor

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mugla’ya gelen Birlesik Krallik Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Mugla Valisi Idris Akbiyik’i ziyaret etti.

Ingilizler Deniz, Kum Ve Günesin Yaninda Saglik Turizmine Geliyor
Ziyarette Valilik seref defterini imzalayan Büyükelçi Jill Morris, dönem dönem belli bölgelerde belli kurumlari ziyaret ederek bu bölgelere gelen Ingiliz vatandaslarin güvenli bir sekilde tatil yapmalari ve ayrilmalari, hem de yapilacak çalismalari koordine etmek için görüsmeler sagladiklarini dile getirdi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifaden Mugla Valisi Idris Akbiyik, Mugla hakkinda Büyükelçi Jill Morris’e bilgi verdi. Vali Akbiyik, Mugla’nin sahip oldugu essiz dogal, tarihi ve kültürel zenginliklerinden bahsetti.

Mugla’nin huzurlu ve güvenli ve misafirperver bir sehir oldugunu dile getiren Vali Idris Akbiyik, “Tüm birimlerimizle Mugla’yi ziyaret eden misafirlerimizin huzuru ve güvenligi konusunda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Özellikle Ingiliz turistler ilimize ilgi gösteriyorlar. Ilimizi ziyaret eden yabanci turistlerin neredeyse yarisi Ingiliz turistlerden olusuyor. Ilimizi ziyaret eden yabanci misafirlerimizin ilimizden memnun ayrilmalari ve tekrar tekrar ilimizi ziyaret etmeleri bizleri mutlu ediyor. Daha fazla Ingiliz turisti ilimizde görmek istiyoruz. Ilimizde Ingiliz ve diger yabanci misafirlere hitap edecek çok fazla seçenek bulunuyor” diye konustu.

Türkiye’ye gelen Ingiliz turist sayisinda bu yil önceki yillara göre yüzde 20’lik bir artisin söz konusu oldugunu belirten Büyükelçi Jill Morris, Ingiliz turistlerin Mugla’ya özel ilgi gösterdiklerini ve Mugla’dan memnun bir sekilde ayrildiklarini bundan dolayi da sonraki yillarda tekrar Mugla’ya geldiklerini ifade ederek, vatandaslarina güvenli bir ortam sagladiklari için Vali Idris Akbiyik’a tesekkür etti.

Saglik turizmi konusunda da Ingiliz turistlerin Türkiye’yi tercih ettigini belirten Büyükelçi Jill Morris, sunulan kaliteli saglik hizmetlerinden faydalanmak istediklerini, iki ülke bakanliklari arasinda görüsmelerin oldugunu söyledi.



Iki ülke arasinda ekonomik ve sosyal açidan son derece iyi iliskiler oldugunu ifade eden Vali Idris Akbiyik, “Ülkemizde ve Mugla’da saglik turizmi önemsiyoruz. Cumhurbaskanligimizin ve bakanliklarimizin ildeki temsilcileri olarak saglik turizmi konusunda bizlerde gerekli çalismalari yapmaya haziriz” dedi.

Kaynak: İHA