Denizli Büyüksehirden Afet Yönetimine Hayati Destek

Denizli Büyüksehir Belediyesi ile AKUT arasinda is birligi ve yardimlasma protokolü imzalandi. Imzalanan isbirligi protokolü ile Denizli Büyüksehir Belediyesi AKUT’a yer tahsis edecek ve ortak çalismalar yürütecek.

Denizli Büyüksehirden Afet Yönetimine Hayati Destek


Denizli Büyüksehir Belediyesi ile Arama Kurtarma Dernegi (AKUT) arasinda ihtimal acil durum ve afetlerde is birligi ve yardimlasma yapilmasi, afet ve arama kurtarma konularinda toplumun suurlandirilmasi Arama Kurtarma Dernegi (AKUT) ile ortak çalismalar yürütülmesi ve AKUT Denizli Operasyon Merkezi yönetimine Demokrasi Parki’nda bulunan tesisin tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandi. Denizli Büyüksehir Belediyesinde gerçeklestirilen imza törenine Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ömer Faruk Özer, Afet Isleri Dairesi Baskani Ufuk Tarakçioglu, Itfaiye Dairesi Baskani Armagan Murat Basli, AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk ve beraberindekiler katildi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak olusabilecek afet ve olumsuzluklara karsi STK olarak hizmet veren AKUT ile isbirligi protokolü imzaladiklarini ifade eden Baskan Osman Zolan, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde olmasi sebebiyle bu isbirliginin büyük bir önem tasidigina dikkati çekti. Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Zolan, bugüne kadar AKUT ile birlikte diger arama kurtarma ekibi kuruluslarla birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Baskan Osman Zolan, “Afetle ilgili vatandaslarimiza farkindalik olusturmak ve suurlandirilmak adina güçlü bir çalisma yapmak ve gönüllü vatandaslara egitim vermek amacimiz. AKUT’a bir yer tahsisi yaparak onlarin da rahat bir ortamda ekiplerini olusturmalarini ve çalismalarini yapmalarina imkan saglayacagiz. Birlikte bu yürüyüsümüzü ve çalismalarimiza devam edecegiz” diye konustu.



Baskan Zolan, afet öncesi hazirliklara dikkat çekti

Afet yönetiminin hayati bir önem tasidigini vurgulayan Baskan Osman Zolan, “Dilegimiz afet, deprem olmasin. Hayat devam etigi sürece afetler var Önlem almak gerekiyor. Imkanlarimizin en üst seviyesinde önlem almak gerekiyor. Bu önlemlerden birisi de AKUT’a yer tahsis ederek onlara güzel bir çalisma ortami saglamak, beraber egitim ve isbirligi yapabilmek, ekibimizi çogaltmaktir. Yarin bir afet oldugunda sahada daha fazla egitimli, bilgili ve suurlu insanlarimizin arama-kurtarma gayretlerine destek olabilmektir. Ben bugüne kadar yapmis olduklari çalismalardan dolayi kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

Büyüksehir Itfaiye’nin de bu konuda büyük gayretler gerçeklestirdigini, Büyüksehir Belediyesi olarak yeni kurduklari Afet Isleri Dairesi ile afet öncesi her türlü egitim, hazirlik ve farkindalik çalismalari yürüttüklerini belirten Baskan Zolan, “Büyüksehir Belediyesi olarak yeni bir yürüyüse de basladik. Afet Isleri Dairesi Baskanligini olusturduk. Tüm Denizli ve ekiplerimiz daire baskanligimizin koordinasyonunda olusabilecek bir afette insanlarimizin imdadina kosarak, can kayiplarini en aza indirmeyi, olusabilecek tüm ihtiyaçlari karsilamayi hedefliyoruz. Sehrimize, insanimiza hayirli ugurlu olsun”

“Büyüksehir Belediyesi, Osman Baskanimiz her zaman yanimizda oldu”

AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, protokole imza atacaklarini ama yillardir gönüllerde imza attiklarini ve kendilerine her sartta destek veren Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a tesekkür etti. Protokolle Büyüksehir Belediyesinin kendilerine çok güzel bir destekte bulundugunu ifade eden Öztürk, “Baskanimizin bizlere destegini yillardir çok iyi biliyoruz. Izmir, Maras depremlerinde Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte hareket ettik. Birçok konuda Büyüksehir Belediyemizin desteklerini tam anlamiyla hissettik, hep arkamizda oldu. Hiç bir zaman size destek veremeyiz diye bir cevap almadik. Güzel birliktelik oldu. Güzel bir yer sahibi olduk. Denizli’mize hizmet etmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya haziriz” ifadelerini kullandi. Konusmalarin ardindan isbirligi protokolü imzalandi.
Kaynak: İHA