Büyüksehir'den Zeytin Ve Incir Üreticilerine Destek

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, dünyanin en kaliteli zeytinlerini üreten Balikesirli zeytincilere ve kalitesi Cografi Isaret ile tescillenmis Havran Inciri üreticilerine, hasat sezonu öncesinde desteklerde bulunarak zeytin toplama kasasi ve örtüsü ile incir kurutma kasasi dagitti.

Büyüksehir'den Zeytin Ve Incir Üreticilerine Destek
Yaklasik 14 bin verimli zeytin agaci varligi ile “Zeytin Ülkesi Balikesir” sifatini sonuna kadar hak eden Balikesir’de, Büyüksehir Belediyesi üreticilere destek olmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in büyük önem verdigi zeytinciligin, Balikesir’de daha iyi sartlarda yapilmasi amaciyla geçtigimiz yil Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan baslatilan zeytin toplama kasasi ve örtüsü dagitimi bu yil da sürüyor.

Büyüksehir Belediyesi; geçtigimiz yil 14 ilçeden bin üreticiyle basladigi dagitimlara, bu yil 17 ilçeden 6 bin üreticiyle destegini artirarak devam ettiriyor. Destekler çerçevesinde; Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) kayitli her bir üreticiye 10 zeytin toplama kasasi ve 4 zeytin toplama örtüsü veren Büyüksehir Belediyesi, Burhaniye’de bulunan Balikesir Çiftçi Merkezi’nde (BAÇEM) düzenlenen törenle, üreticilere dagitimlarini gerçeklestirdi. 2022 yilindan 2023 yili sonuna kadar toplamda 7 bin üreticiye; 70 bin zeytin tasima kasasi ve 28 bin zeytin toplama örtüsünü dagitimini tamamlayacak olan Büyüksehir Belediyesi, hasat sezonu öncesinde zeytin üreticisinin elini güçlendiriyor.

Büyüksehir Belediyesi’nin çalismalariyla geçtigimiz Haziran ayinda Cografi Isaret Tescil Belgesi alan Havran Inciri’nin üretiminin tesvik edilmesi ve üreticileri desteklemek amaciyla ÇKS kaydi bulunan tüm incir üreticilerine de 2 bin 350 adet incir kurutma kasasi dagitimi yapildi.

Bereketi artirmanin yolunun, masrafi azaltmaktan geçtigini ifade eden Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz “Masrafi azaltmanin yolu, akilci isler yapmaktan geçer. Masrafi azaltmak, eylemsizlik degildir. Masrafi azaltmak, üretim maliyetlerini asagiya çekmektir; çiftçine yardimci olmaktir, satisi artirmaktir. Satisin artarsa gelirin artmis olur, masrafin küçük kalir. Evrilmeyen devrilir. Hepimiz kendimizi gelistirmek zorundayiz. Sehirler, tüccarlar, odalar, belediye baskanlari rekabet ediyor. Biz, 20 ilçemizin her birine ihtiyaci kadar hizmet götürmeye çalisiyoruz. Zeytincilerimiz için önemli bir gün. Bizim de çorbada tuzumuz, tesvikimiz olsun. Kalitede bir standardi yakalama gayretimiz olsun. Zeytin sezonu basliyor. Bereket, hep beraber gönüller çalisirsa daha çok artar. Geçtigimiz yil tüm zeytin üreticilerimize; zeytin toplama kasasi ve örtüsü dagitacagiz diye söz vermistik, sözümüzü yerine geçirdik. Bunun yaninda Havran Belediye Baskanimizin tavsiyesiyle incir üreticilerimize de kurutma kasasi dagitiyoruz. Tarim ve hayvanciliga çok önem veriyoruz. Neredeyse her hafta bir alanda üreticilerimize malzeme desteginde bulunuyoruz. Üreticilerimizin tümüne bereketli bir hasat sezonu diliyorum.” diye konustu.

Tarimin tüm dünyada çok stratejik bir alan haline geldigini söyleyen AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey “Yapmamiz gereken sey akil koyup, en iyi ve profesyonel sekilde yapmak. Balikesir tarim için çok nadide bir yer. Önemli olan bu imkâni degerlendirmek. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’in bu konudaki gayretlerine bizzat sahidiz milletvekilleri olarak bizler de katkimizi sunmaya çalisiyoruz. Bizim, zeytin ve zeytinyagimiz çok kiymetli. Incirimiz çok kiymetli. Emegi geçen herkese tesekkür ediyor, çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyorum.” dedi.

Programa, Baskan Yücel Yilmaz’in yani sira; AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, Savastepe Belediye Baskani Turhan Simsek, Havran Belediye Baskani Emin Ersoy, oda baskanlari, meclis üyeleri, AK Parti Ilçe Teskilatlari ve üreticiler katilim gösterdi.
Kaynak: İHA