Bulgaristan'i Sel Vurdu Açiklamasi 2 Ölü

Bulgaristan’in Karadeniz kiyisindaki Burgaz kenti siddetli yagislarin ardindan sular altinda kalirken, Tsarevo kasabasinda 2 kisi hayatini kaybetti.

Bulgaristan’in Karadeniz kiyisinin bazi kesimlerinde bugün siddetli yagis etkili oldu. Ülkenin dogusundaki Burgaz kentine bagli Tsarevo kasabasinda yagislarin yol açtigi sel nedeniyle 2 kisi hayatini kaybederken bölgede acil durum ilan edildi. Tsarevo Belediye Baskani Georgi Lapchev yerel bir kanala yaptigi açiklamada, “Durum çok ciddi. Tsarevo’da 2 kisinin ölümünü dogruladik” dedi.

Sular altinda kalan yerlesim yerlerinde 60 kisinin tahliye edildigi bildirilirken kasabada yagislarin 5 gün boyunca etkili olacagi belirtildi. Bina ve otellerde su baskinlari yasandigi, köprü ve yollarin altyapisinda ise büyük hasarlar meydana geldigi kaydedildi. Kiyi kesimlerde yol ve araçlar sular altinda kalirken, Varvara-Burgaz yolunun bir bölümünün su baskini nedeniyle trafige kapatildi.

Bulgaristan Meteoroloji Bürosu tarafindan kentte görülmesi beklenen siddetli yagis ve rüzgar nedeniyle alarm seviyesi turuncuya yükseltilirken bazi bölgeler için ise sariya yükseltildi.
Kaynak: İHA