Baskan Avci, 'Kurtulusun 101. Yilini Gururla Ve Coskuyla Kutluyoruz'

Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, 6 Eylül Balikesir’in Kurtulusu dolayisiyla yayinladigi mesajinda, "Kurtulusun 101. yilini gururla ve coskuyla kutluyoruz" dedi.

Baskan Avci, 'Kurtulusun 101. Yilini Gururla Ve Coskuyla Kutluyoruz'


Kuva-yi Milliye ruhunun yurdu sarmasina öncülük eden, vatan sevgisinin en güzel örnegi olan Balikesir’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yil dönümü coskuyla kutladiklarini ifade eden Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, “Türk milleti vatanimizin her karis topraginda oldugu gibi sartlar ne olursa olsun esarete hiçbir zaman boyun egmemis, bagimsizligindan asla ödün vermeyerek atalarimizdan aldigi güçle 6 Eylül 1922 tarihinde Balikesir’den bütün dünyaya bunu bir kez daha göstermistir” dedi.



Baskan Avci, sunlari ifade etti:

“Balikesir’de yakilan Millî Mücadele atesi dalga dalga bütün Anadolu’ya yayilmis, Balikesir’in yigit evlatlari, vatan savunmasinda üzerlerine düsen görevi kaninin son damlasina kadar mücadele ederek yerine getirmislerdir. Sehrimizin düsman isgalinden kurtulmasinda ve bugünlere gelmesinde emegi geçen herkesi saygiyla aniyorum. Siz degerli Balikesir halkindan aldigimiz güç ve güvenle çalismalarimiz artarak devam edecektir. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan, adini sehrimizin kurtulus gününden alan Altieylül’ümüze ve Balikesir’imize hizmet ediyor olmaktan onur ve seref duyuyoruz. Bizlere düsen görev ise tarihiyle, muhtesem dogasiyla, çok önemli dogal ve kültürel degerlere sahip ilimizin kalkinmasi ve gelismesi için var gücümüzle durmadan yorulmadan çalismaktir. Ilimizin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yil dönümünü vesilesiyle, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün sehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Balikesirli hemsehrilerimin 6 Eylül Kurtulus Günü’nü kutluyor, en içten sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA