Bashekim Uz. Dr. Kozan Açiklamasi 'Düzenli Araliklarla Saglik Kontrollünüzü Yaptirin'

Yozgat Sehir Hastanesi Bashekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, vatandaslara düzenli araliklarla saglik kuruluslarinda hipertansiyon, diyabet, obezite, kardiyovasküler hastaliklar ve kanser açisindan kontrollerinin yapilmasi uyarisinda bulundu.

Bashekim Uz. Dr. Kozan Açiklamasi 'Düzenli Araliklarla Saglik Kontrollünüzü Yaptirin'
Her yil 3-9 Eylül tarihleri arasinda kutlanan Halk Sagligi Haftasinda vatandaslara bilgilendirmelerde bulunan Yozgat Sehir Hastanesi Bashekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, “Bu haftanin amaci halk sagliginin ve koruyucu saglik hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalismalari daha görünür hale getirmektir. Halk sagligi hastaliklari önlemeyi, yasami uzatmayi ve sagligi gelistirmeyi gaye edinmistir. Halk sagligi, bireyi saglikli ve üretken bir sekilde tutarak toplumsal gelismeyi saglamayi hedefler. Bu hedefe ulasmak amaciyla bireylerin sagliklarini korumak ve gelistirmek için gereken tüm saglik hizmetlerini sunmak esastir. Koruyucu hekimlik çalismalarini yayginlastirmak, egitimler düzenleyip toplum bilincini artirarak hastaliklari meydana gelmeden önlemek ve hayat standardini yükseltmek halk sagligi çalismalarinin temel gayesidir” dedi.

Kozan sözlerini su ifadelerle sürdürdü: “Vatandaslarimiz düzenli araliklarla saglik kuruluslarinda hipertansiyon, diyabet, obezite, kardiyovasküler hastaliklar ve kanser açisindan degerlendirilmeli, taramalarini ve izlemlerini yaptirmalidir. Tercih ettigimiz yasam tarzi sagligimizi sekillendirmektedir. Birçok hastaliktan korunmak için saglikli beslenmek, hareket etmek, sigara ve alkolden uzak durmak, düzenli uyumak, stresten kaçinmak gereklidir”
Kaynak: İHA