Balik Sezonu Açildi Tezgahlar Renklenmeye Basladi

Av yasaginin kalkmasiyla birlikte vatandaslarin özledigi baliklar Eskisehir’de ki tezgâhlarda yerini alirken, esnaf Cengizhan Sen, bu yil baligin bol olacagini tahmin ettiklerini söyledi.

Balik Sezonu Açildi Tezgahlar Renklenmeye Basladi
Baliklarin üreyerek, çogalmasi maksadiyla 15 Nisan’da baslayan av yasagi 1 Eylül itibariyle sona erdi. Baslayan avlanma süreci sonrasinda ülkenin 4 yanindaki tezgâhlarda yerini alan baliklar, vatandaslari sevindirdi. Eskisehir’de uzun yillardir balikçilik yapan esnaf Cengizhan Sen, balikçilarin ve vatandaslarin taze baliklari çok özledigini söyledi.

Son yillarda en çok palamut yetistigini belirten Sen, bu yil hamside bolluk olabilecegini ifade etti.

“Vatandas bu sene baliga doyacak”

Balik sezonunun açilmasiyla birlikte tezgâhlarin dolmaya basladigini dile getiren balikçi Cengizhan Sen, vatandaslarin baligi özledigini ama fiyatlarin düsmesini beklediklerini söyledi.

Bu yil palamudun az olacagini, çinekop ve hamsinin bol olmasinin beklendigini ifade eden Sen, “1 Eylül itibariyla açilan balik sezonumuzun bütün balik camiamiza hayirli ve bol bereketli olmasini dilerim. Su an itibari ile denizden bize gelen bilgilere göre çinekop ve hamsi bol olacak. Su anda sardalya sezonundayiz, sardalyanin bol bol tüketilmesini tavsiye ediyorum. Sardalya baligi suan için omega yönünde en zengin baliktir, bu sebeple vatandaslara sardalya baligi tüketmelerine öneriyorum. Vatandaslar fiyatlarin biraz daha düsmesini bekliyor. Biz de, bizim de para kazanacagimiz sartlarda en uygun, en ihtimamli sekilde halkimiza hizmet etmeye çalisacagiz. Bes aylik sürecin sonunda balik tutma sezonu açildi. Herkes baligi özledi, tabi biz de özledik. Bu sene palamut beklemiyoruz, onun yerine hamsi bekliyoruz. Hamsi iki yildir kit geçti, son sezonlarimizda hamsi olmadigindan dolayi, herkes hamsi yemeyi özledi. Hamsinin Anadolu insaninda farkli bir yeri vardir. Hani bir hikaye var; vatandasin birisi balikçiya gitmis ve hanimini arayip, ‘hamsi mi alayim, balik mi? diye sormus. Yani hamsinin yeri biz de ayri. Insallah bol ve bereketli olmasini bekliyoruz. Çinekop geçen sene azdi, lüfer olmadi. Palamudun geçen sene bol olmasindan dolayi, eger çinekop ve lüfer bu sene bol olursa, fiyatlarda düser. Geçen sene fiyatlar hep yüksekti ama bu sene bol olursa insallah ucuz olmasini bekliyoruz. Insallah vatandas bu sene baliga doyacak, bütün beklentilerimiz bunun üzerine” dedi.

Kaynak: İHA