Av Sezonu Basladi, Fiyatlar Geriledi

Ülke genelinde Marmara, Ege ve Karadeniz’de balik avi yasaginin kalkmasiyla ilk baliklar tezgahtaki yerlerini aldi. Yasagin kalkmasiyla fiyatlar da geriledi.

Av Sezonu Basladi, Fiyatlar Geriledi
Yurt genelinde Nisan ayinda baslayarak, Eylül ayina kadar süren balik avi yasaginin 1 Eylül itibariyle kaldirilmasinin ardindan tezgahlara gelen baliklar ucuzladi. Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde kurulan semt pazarinda satisi yapilan baliklara ilgi yogun oldu. Balikçi Ali Akkurt, aliklarin eriskinlige ulasmadan tutulmamasi gerektigine dikkat çekerek; "Istavritler çok küçük oldugu için tezgahimiza getirmedik. Küçük baliklar tutulmazsa iyi olur. Sardalya var, uskumru var. Fiyatlar suan normal. Bir hafta evvel sardalyanin kilosu 300 liraydi. Simdi 100 lira yani. Uskumru baligi 500 liraydi, simdi 100 lira. Fiyatlar böyle kalir" dedi.

Tezgahtan alisveris yapan Fahri Bey ise, "Sezonun açilmasindan mutluyuz ama çesitlerin çogalmasi daha da iyi olur. Su an çesitler pek bol degil, kisitli. Çesitler çogalirsa, fiyatlar gayet makul. Insallah önümüzdeki günlerde çesitler çogalir. Istavrit ve hamsinin boyutlar çok küçük. Bunun Sahil Güvenlik tarafindan özellikle denetlenmesi ve küçük baliklari tutanlara büyük yaptirimlar uygulanmasi gerekmekte. Eger bu yapilmazsa önümüzdeki yillarda balik yiyemeyiz" dedi.

Kaynak: İHA