Yanginda Evleri Küle Döndü, Balkon Yuvalari Oldu

Antalya’nin Serik ilçesinde müstakil bir evde çikan yanginda bütün esyalarini kaybeden aile, evlerinin balkonunda yasiyor.

Yanginda Evleri Küle Döndü, Balkon Yuvalari Oldu
Serik ilçesi Merkez Mahallesi’nde yasayan Isik ailesinin evinde 7 Agustos günü yangin çikti. Yanginda evleri küle dönen ve tüm esyalarini kaybeden aile, bu kez de ev sahibi tarafindan açilan dava ile hayatlarinin sokunu yasadi. Iki tarafin mahkemelik olmasi nedeniyle evde tadilat yaptirilamamasindan dolayi balkonda yasayan aile, kira fiyatlarinin yüksekligi nedeniyle baska bir kiralik ev de bulamadi.

Gözyaslari içerisinde yaklasan kis öncesi en büyük isteklerinin bir ev bulmak oldugunu anlatan Rabia Isik, "Evin yandigi gün otelde çalisiyordum. Müdürüm evin yandigini söyledi ve beni eve getirdiler. Kötü olduk, hiçbir seyimiz kalmamis. Ev kiralari çok pahali. Ev ariyoruz ama fiyatlar sebebiyle bulamadik. Istenilen rakamlari bir-iki ay versek, bu parayi üçüncü ay ödeyemeyiz. Evimizin sadece balkonu yanmadigi için orada kaliyoruz. Önümüz kis, yagmurlar gelmeden bir ev bulmamiz sart. Bizim için ev olsun, güzeli çirkini fark etmez. Ortada kaldik, ev sahibi davaci oldu. Oglum engelli oldugu için ev sahibi ondan süphe ediyor, sikayette bulundu. Benim çocugum yakmaz, zaten evde olsa engellerdi. Bosu bosuna benim çocugumun günahini aliyorlar. Her sey bir sekilde oluyor ama evsiz olmuyor. Kisin ne yapacagiz? Ev sahibi çikin diyor. Sonuçta ona da hak veriyorsun, tadilat yaptirip evini kiraya verecek" seklinde konustu.

Esinin ise gittigini, kendisinin de her gün kiralik ev aradigini söyleyen Tahsin Sengöz ise, "25 gündür burada yasiyoruz. Giydigimiz kiyafetler, yatak yorganlar esyalarimizin hepsi yandi. Ev sahibi yüzde 58 engelli çocugumdan süphelendi, sikayetçiyim dedi.

Davaci oldugu için ev bu sekilde kaldi. Evi yanan birisinin kirayi ödeyemeyecegini düsündükleri için ev veren yok. Hiçbir yerden bir yardim gelmedi, sadece esimin çalistigi otelden yardim edildi. Evin balkonunda yatiyoruz, yerde kilimin üstünde. Esim ise gidiyor, ben de kiralik ev bakiyorum. Kiralik ev de bulamiyoruz" dedi.

Yanan evde en çok sevindigi ve sasirdigi olayin evdeki kapi küle dönmesine ragmen Kur’an-i Kerim’in yanmamasi oldugunu belirten Sengöz, "Ev yandi, her sey disari atildi. Hayret ettigim bir sey, küçük bir dolap içerisinde havlular, seccadeler ve kiyafetler vardi. Hepsi yanmis ama seccadelere bir sey olmamis. Kapi kömüre dönük, ama Kur’an-i Kerim ve çocugumun fotograflari yanmamis" diye konustu.

Kaynak: İHA