Eskisehir'de Kuvvetli Saganak Yagis Uyarisi

Eskisehir’in de içinde bulundugu bölge genelinde saganak ve yerel gök gürültülü saganak yagislarin devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü tarafindan yayinlanan hava tahmin raporuna göre, Eskisehir’in de içinde bulundugu bölge genelinde havanin parçali ve çok bulutlu olmasi bekleniyor. Bu aksam saatlerinde Eskisehir ve Kütahya geneli ile Bilecik’in güney ilçelerinin (Bozüyük, Pazaryeri), yarin (sali) ögle saatlerinden sonra ise bölge genelinin (Eskisehir’in dogu kesimleri disinda) saganak ve yerel gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin bu aksam saatlerinde Eskisehir ile Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacagi ve hava sicakliginda önemli bir degisiklik olmayacagi öngörülüyor. Rüzgarin ise kuzey ve dogu yönlerden genellikle orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Öte yandan yagislarin bu aksam saatlerinde Eskisehir ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, ulasimda aksamalar, yildirim, yagis aninda kuvvetli rüzgar, yerel dolu yagisi ve bunun gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi konusunda uyari yapildi.
Kaynak: İHA