Ünlü Ressam Devrim Erbil Sergisi Üsküdar'da Açildi

Üsküdar Belediyesi tarafindan Devrim Erbil Sergisi düzenlendi. Sergide Devrim Erbil’in son 20 yilda yaptigi Istanbul ve Anadolu temali eserleri sergilendi.

Ünlü Ressam Devrim Erbil Sergisi Üsküdar'da Açildi
Üsküdar Belediyesi tarafindan 2023 - 2024 Kültür ve Sanat sezonu çerçevesinde Devrim Erbil Sergisi düzenledi.

24 Ekim tarihine kadar devam edecek olan etkinlik, Üsküdar Nevmekan Sahilinde kapilarini sanatseverlere açti. Sergiye Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakami Adem Yazici ve birçok sanatsever katildi.

Sergide, ünlü sanatçi Devrim Erbil’in son 20 yilda yaptigi Istanbul ve Anadolu temali eserlerinden bir seçki de yer aldi. Sergiye vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

"Devrim Erbil hepimiz için bir iftihar meselesidir"

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, "Degerli dostlar Devrim Erbil ismi hepimiz için bir iftihar meselesidir. Ülke olarak, toplum olarak günümüzde ve gelecekte yasayacak olan bütün Türk milleti olarak gurur duyuyor ve iftihar ediyoruz. Sevgili hocam iyi ki varsiniz. Tabi ki bizim birçok sanat dalimiz var. Geleneksel sanat dalimiz var. O alanda belki sanat yapmak kolay olabilir ama resim sanatiyla ilgili böyle bir basari yakalamak bu modern sanati buralara tasimak herkesin basaracagi bir konu degildir. Iste böyle büyük ustalarimizla, büyük sanatçilarimizla bu resim sanatimiz dünyada ve Uluslararasi arenada önemli bir noktaya gelmistir. Bunun en önemli isimlerinden büyüklerimizden birisi muhterem üstadimizdir. Tabii ayni zamanda Devrim hocamiz bir bilim insanidir. Öncelikle çocuklar için yazdigi kitapta çocuklarin bu cennet vatanimizin her kösesini tanimasini, vatanina ve milletine sadakatini, duygularini pekistirmesini ve yasadiklari ülkeyle gurur duymasini arzu etmistir" dedi.



"Resim psiko fizyolojik bir içgüdüdür"

Ünlü ressam Devrim Erbil, "Çok güzel seyler söylediler benim için. Bu bir sanatçinin belki bir insanin hayatta duyabilecegi en güzel seydir. Yani kendini sanata adamis olmak dogru. Çünkü ben gece yatarken ertesi gün ne yapacagimi düsünürüm. Ben yasli bir kusagin temsilcisiyim. Ama içim çok genç, heyecanliyim. Hala bir büyük sorumlulugu üstlendigimi biliyorum. Sadece ressam olmak degil, egitimci olmak altmis yilini bu egitim hayatina adamak, ögrenci yetistirmek ve burada Türk resminin degerli sanatçilarindan birçok ögrencim var. Ayrica da su tanimi ben çok seviyorum ve yapiyorum. Psiko fizyolojik bir iç güdüdür. Bütün iç güdüler gibi önlenemez bir içgüdüdür. Çocuklar henüz daha hayata baslarken bir iki yasinda ellerinden kalemi aldigi zaman duvarlara, yerlere hep resim yapar. O dayanilmaz bu içgüdünün örnegidir" dedi.

Kaynak: İHA