TEKNOFEST'te Ödül Alan Gençlerin Projesi Ile Elektrikli Araçlarin Sarj Süresi Yarim Saate Düsecek

Izmir’de düzenlenen TEKNOFEST’te "Çevre, Enerji ve Iklim Teknolojileri Hizlandirma Kategorisi" dalinda ’En Iyi Girisim’ ödülünü alan gençler, elektrikli araçlarin sarj süresini yarim saate düsürecek akilli tasarimlari ’Boostvolt’i anlatti.

TEKNOFEST'te Ödül Alan Gençlerin Projesi Ile Elektrikli Araçlarin Sarj Süresi Yarim Saate Düsecek
Sergilenen ürünlerle milli teknolojide gelinen noktayi sergileyen ve Türk Yildizlari, Solo Türk, Akinci, HÜRKUS ve ANKA’nin uçuslariyla renklenen, yarismalarla, etkinliklerle unutulmaz bir deneyim yasatan TEKNOFEST Izmir’de ödül töreni düzenlendi.

Projeleri ile dereceye giren gençler, ödüllerini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi. Festivalin Çevre, Enerji ve Iklim Teknolojileri Hizlandirma Kategorisi dalinda ’En Iyi Girisim’ ödülü Yildiz Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisligi mezunu Güven Çömezoglu ve ayni okul ve bölümün son sinif ögrencisi Kerem Kamiloglu’nun oldu. 150 bin liralik para ödülünün sahibi olan ikili, projelerinden bahsederken yasadiklari mutlulugu da dile getirdi.

’Boostvolt’ ile elektrikli otomobillerin sarj süresi yarim saate inecek

Elektrikli otomobillerin normalde 4-5 saatte sarj olabildigini ancak ’Boostvolt’ adini verdikleri tasarim sayesinde sarj süresinin yarim saate inebildigini anlatan Güven Çömezoglu, "Yildiz Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisligi mezunuyum. Su anda biz elektrikli araçlarin yüksek hizli sarj olmasina yönelik ’Boostvolt’ adini verdigimiz bir çözüm ürettik. Bu çözüm ile birlikte elektrikli aracinizi yüksek hizli sekilde her yerde sarj edebiliyorsunuz. Herhangi bir alt yapi yenilemesi veya yükseltmesine gerek olmadan. Çünkü Boostvolt’un içerisinde bir batarya bulunuyor ve bu batarya elektrikli araçlarin kullanmadigi saatlerde sebekeden veya çevresindeki günes enerjisinden sürekli olarak enerjiyi depoluyor ve bu sekilde sürekli olarak bataryasini dolduruyor. Su anda mevcut Türkiye elektrik altyapisi ortalamasina göre normalde 4-5 saatte elektrikli araç sarj edilebilirken, bu tasarim sayesinde yarim saate indirebiliyoruz" dedi.



"Güzel isler yapmaya devam edecegiz"

Yildiz Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisligi son sinif ögrencisi Güven Çömezoglu ise, "Su an çok mutluyuz. Emeklerimizin karsiligini aldigimizi hissediyoruz. Burada güzel isler yapiliyor. Herkes harika isler yapiyor. Biz de bunlardan biriyiz. Destekledikleri için önce TEKNOFEST ailesine tesekkür ediyorum. Sonrasinda tüm yetkililere buradan tesekkürlerimi sunuyorum. Biz Türk gençleri olarak böyle güzel isler yapmaya devam edecegiz. Kurumlardan desteklerini esirgememelerini diliyorum" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA