Tahmazoglu Açiklamasi 'Tünel Çalismasinda 30 Bin Kamyon Hafriyat Çikariyoruz'

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, 25 Aralik tarihinde vatandasin hizmetine sunulacak olan tünel çalismasini yakindan takip ederek yapilan çalismada 30 bin kamyonluk hafriyat çikarildigini belirtti.

Tahmazoglu Açiklamasi 'Tünel Çalismasinda 30 Bin Kamyon Hafriyat Çikariyoruz'
Sahinbey Belediyesi tarafindan sehrin trafigini rahatlatmak adina yapilan 2 bin 484 metre uzunlugundaki tünel çalismasini yerinde inceleyen Baskan Mehmet Tahmazoglu, tünel çalismasindan 30 bin kamyonluk hafriyatin çikarildigini, bu kamyonlarin pes pese dizildiginde 360 kilometrelik yola tekabül ettigini ifade etti.



“Bin ton demir kullaniliyor”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, tünel çalismalarinin titizlikle yürütüldügünü belirterek, “Trafige yeni bir soluk aldirmak ve rahatlatmak adina yapmis oldugumuz tünel çalismamiz 7/24 devam ediyor. Trafigi rahatlatacak olan tünel çalismasinda çok hacimli isler yapiliyor. Yapilan çalismalarda 30 bin kamyon hafriyat çikariliyor. 30 bin kamyonu pes pese dizdigimizde 360 kilometre uzunlugunda bir yola tekabül ediyor. Tünel çalismamizda çelik kemer, bulonlar, ve demirden hasirlarla 1 bin ton demir kullaniyoruz. Amacimiz tünel çalismamizi tamamlayarak bir an önce vatandasimizin hizmetine sunmak. Bu nedenle zaman zaman patlatmalar yapiyoruz. Yapilan patlatmalar Çevre Sehircilik Bakanligi ve Emniyet tarafindan izin alinarak yapiliyor. Patlatma öncesinde ve sonrasinda tedbirler alinip, ölçümler yapiliyor. Çevreye ve evlere herhangi bir hasar verilmemesi için çok siki bir takip içerisindeyiz. Patlatmalari sadece ihtiyaç oldugunda yapiyoruz. Zaman zaman da kirma yöntemiyle çalismalari sürdürüyoruz. Bir ay sonra kazma islemlerimiz tamamlanacak ve isik gördü yapacagiz. Tünelimizi söz verdigimiz gibi Gaziantep’in Kurtulusu olan 25 Aralik günü, Cumhuriyetimizin 100. Yilinda bu güzel eseri hemserilerimize hediye edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA