Kocasinan'dan Gençlere Bir Kütüphane Daha

Kocasinan Belediyesi tarafindan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapimi tamamlanan Sinan Kütüphanesi ve Kafe Sinan’in açilisi yapildi. Açilista konusan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “800 metrekarelik alanin 400 metrekareden fazla kismi kütüphane olarak geri kalani da Kafe Sinan olarak hizmet verecek” dedi.

Kocasinan'dan Gençlere Bir Kütüphane Daha
Açilis törenine Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Saban Çopuroglu ile Murat Cahid Cingi, protokol üyeleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Daha önce karakol olan alani gençlere ve egitime hizmet vermek için faaliyete geçirdiklerini söyleyen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Bugün Allah nasip ederse Sinan Kütüphanesi’nin ve Kafe Sinan’in açilisini gerçeklestirmis olacagiz. Sinan Kütüphanesi’nin ve Kafe Sinan’in bulundugu hemen yani basimizdaki yerde öncesinde bir polis karakolu yani basinda da belediyemizin zabita noktasi vardi. Karakolumuzu Erkilet’te yeni bir binaya tasidik. Zabita karakolunu da komsu mahallemiz olan Mimarsinan Mahallesi’ne tasidik. Hizmetin akisi oralarda devam ediyor. Bu yeni mekanda da gençlerimiz için, gençlerimizi kitapla bulusturmak için, egitime hizmet vermesi için bu tesisi faaliyete geçirdik. Yaklasik 800 metrekare alana sahip olan bu mekanda 400 metrekarenin biraz üzerindeki bir kisim kütüphane olarak hizmet veriyor, kalan kismi da Kafe Sinan olarak hizmet verecek. Kütüphanemizde hem sesli hem de sessiz çalisma ortaminin sunuldugu, teknoloji ile gençlerin bulustugu, internetle her sekilde dijital ortama açilabilen müthis bir altyapi var. Bu noktada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Il Kültür Müdürümüz Sükrü Dursun’a ve Kültür Bakanligimiza tesekkür ediyorum çünkü kitaplarin temininde emekleri var. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, “Ben degerli baskanimizi gerçekten sosyal içerikli bu çalismalarindan dolayi tebrik ediyor ve ekibine tesekkür ediyorum. Insallah daha güzel hizmetlerle sizleri bulusturmayi mevlam lütfetsin diyerek de dua ediyorum. Bu sehre hep beraber hizmet ediyoruz. Elbette yaptiklarimiz var, yapacaklarimiz var belki eksiklerimiz var ama onlari da el ele gönül gönüle nasil gideririzin de gayretini sürdürüyoruz. Biz okumak ve okumak isteyenlere firsat vermek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Saban Çopuroglu ise, “Allah’a sükrediyoruz 17-0’in memleketindeyiz. Protokol tamamen Cumhur Ittifaki’nda. Bunun için sükrediyoruz ve önümüzdeki seçimde de bu basarinin devam etmesini murat ediyoruz. Burada bir kütüphane açilisindayiz. Özellikle son 1 yilda evde ders çalismak yerine kütüphanede ders çalismayi çok önemseyen bir gençlik var. Oraya gittigimizde de gördügümüz su ki ya önünde kuyruk var. Herkes sükûnet içerisinde sirasini bekleyerek içeriye girmeye gayret ediyorlar. Bir de bakiyorsunuz ki biraz sonra bir belediye baskanimiz bir ikramda bulunuyor. Mahallelerine de kütüphane isteyen insanlarin sayisinda muhtesem bir artis var. Buradan belediye baskanlarimiza tesekkür etmek istiyorum. Kütüphanemizim simdiden hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan protokol ve ögrenciler tarafindan kurdele kesilerek açilis töreni sona erdi.
Kaynak: İHA