Karabag'da Sözde Rejim Komutanlarindan Manukyan Tutuklandi

Karabag bölgesindeki sözde rejimin komutanlarindan Davit Manukyan, Laçin sinir kapisinda Ermenistan’a geçmeye çalisirken yakalanarak Karabag’da isledigi terör suçlari nedeniyle tutuklandi.

Azerbaycan, Karabag’daki terörle mücadele operasyonunun ardindan bölgede terör suçu isleyen sözde rejimin komutan ve yöneticilerini yakalamaya devam ediyor. Güvenlik Servisi’nin hazirladigi iddianameye göre, Manukyan’in 10 Kasim 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildiriye ragmen silahli güçlerini Karabag’dan çekmeyerek terör ve sabotaj eylemlerinde yer aldigi tespit edildi. Manukyan’in Laçin sinir kapisinda Ermenistan’a geçmeye çalisirken yakalandigi aktarildi. Açiklamada, "Organize grup tarafindan terörizm faaliyetlerinde bulunmak”, “yasa disi atesli silahlarin, mühimmatin, patlayicilarin elde edilmesi, depolanmasi ve tasinmasi”, “silahli gruplarin olusturulmasi” ve “Azerbaycan sinirini yasa disi yollarla geçme” suçlamalari ile hakim karsisina çikarilan Manukyan’in tutuklandigi aktarildi.

Manukyan hakkindaki sorusturmanin devam ettigi belirtildi.

Vardanyan da tutuklanmisti

Karabag’daki Ermeni rejimin eski "devlet bakani” Ruben Vardanyan da 27 Eylül’de Karabag’dan Ermenistan’a geçmek isterken sinir muhafizlarinca gözaltina alina alinmisti. Bakü’ye getirilerek hakim karsisina çikarilan Vardanyan, “terörü finanse etme”, “yasa disi silahli gruplarin olusumunda ve faaliyetinde yer alma” ve “Azerbaycan sinirini yasa disi yollarla geçme” suçlamalarin tutuklanmisti.
Kaynak: İHA