ITO Baskani Avdagiç'ten 'Istanbul Park' Açiklamasi

ITO Baskani Sekib Avdagiç, “Istanbul Park’in, sorumluluk almadan yetki almak isteyenlerin ‘araba oynatacaklari’ bir tesis olmasina izin verilmemistir” dedi.

ITO Baskani Avdagiç'ten 'Istanbul Park' Açiklamasi
Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, “Istanbul Park’in tek hedefi ülkemizin marka degerini yükseltmektir ve bu amaca ulasmistir. 160 milyon USD mertebesinde yatirim yapan, isletmesini üstlenen, 2005-2011 arasinda 7 kez Formula 1’i organize eden, elini tasin altina koyan is dünyasina ve Istanbul Park markasina leke sürülmesine izin vermeyiz. Bu, kimsenin haddi degildir” ifadelerini kullandi.

Ayni zamanda Formula 1 Yatirim A.S.’nin de Yönetim Kurulu Baskanligi görevini yapan Avdagiç, Formula 1 yarislarina da ev sahipligi yapan Istanbul Park pistine iliskin açiklamalarda bulundu.

Avdagiç, FIYAS Yönetim Kurulu Baskani olarak Istanbul Park ile ilgili bazi gerçeklerin altini çizmek istedigini belirterek, “Kurumsal hafizasi eksik çevreler de böylece dogru bilgiye sahip olacaklardir. Istanbul Park, Türk is dünyasinin basta TOBB ve ITO olmak üzere büyük fedakarliklarla ve devletin kurumlarinin destegiyle yaptigi bir yatirimdir” ifadelerini kullandi.

“Istanbul Park, ülkemizin markasini yukariya tasiyacak bir tesistir”

Sekib Avdagiç, Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu Baskani’nin bugünkü gazetelerde yer alan açiklamasina iliskin olarak, “20 yil sonra yapilan maksatli açiklamayi masum göremeyiz. Istanbul Park’in, sorumluluk almadan yetki almak isteyenlerin ‘araba oynatacaklari’ bir tesis olmasina izin verilmemistir. Istanbul Park, sefa degil, sehrimizin ve ülkemizin markasini yukariya tasiyacak projelerin hayata geçirildigi ve kiralama protokolüne uygun faaliyetlerin icra edildigi bir tesistir” degerlendirmesinde bulundu.

“TOGG, testlerinin çok önemli kismini Istanbul Park pistinde yapti”

Avdagiç, devaminda sunlari söyledi: “Istanbul Park, 2005’ten bu yana ikisi 2020 ve 2021 yilinda isletme döneminde olmak üzere toplam 9 kez Formula 1 yarislarina ev sahipligi yapmistir. Bu gerçeklerin manipüle edilerek, kamuoyunun yanlis bilgilendirilmesini esefle karsiliyoruz. Yanlis, kestirme yoldan kimseyi hedefine ulastirmaz.”

TOGG’un bu konuya alet edilmesinin de üzüntü verici oldugunu kaydeden Avdagiç, “Istanbul Park’i kuran ana ortak TOBB’un ayni zamanda TOGG’un kurucusu oldugunu unutarak, ‘Tesla’ ve ‘Yunanistan’ demagojisi yapmak beyhude bir çabadir. Üstelik TOGG testlerinin çok önemli kismini Istanbul Park pistinde yapmisken” dedi.

“Isgalin sonlandirilmasi" tabirini kullananlar, maksadini da haddini de asmistir”

Avdagiç sunlari kaydetti:

“En son düzenlenen iki Formula 1 - Istanbul yarislarinin T. C. Cumhurbaskanligi himayelerinde yapildigi bilinirken, Istanbul Park’ta "isgalin sonlandirilmasi" tabirini kullananlar, maksadini da haddini de asmistir. Istanbul Park markasinin sahibi FIYAS’tir. Bu markayi olusturdugumuz alanin sahibi Vakiflar Genel Müdürlügü’dür. Bu asamada VGM’den sözlesmemiz geregi kiralama sürecinin devami için teyit bekliyoruz. Kiralama süreci sonunda Istanbul Park da VGM’ye devredilecektir.”

ITO Baskani Avdagiç, paylasiminin sonunda ise TOSFED’in daha önce duyurusunu yaptigi yarisa isaret ederek, “Sahi, 20-22 Mayis 2022’de Istanbul’da bir yaris yapilacakti, yapildi da ben mi kaçirdim. “www.tosfed.org.tr/fia-ectr-20-22-mayista-turkiyede” Kendi anons ettikleri yarisi, çok önemli kamu kurumlarinin destegini arkalarina almalarina ragmen gerçeklestiremeyenler, umarim iki yil sonra da olsa bilgi verirler” paylasiminda bulundu.
Kaynak: İHA